Account
Logo
Zoeken
Foto: Jelke Jongsma

Betonblokken op Eysobrug om schade aan brugdek te beperken

do 1 augustus 2024, 14.44 regionaal

KOLLUM - Er zijn deze week betonblokken geplaatst op de Eysobrug tussen de Eyso de Wendtstraat en het Tolhuis in Kollum. De maatregel moet ervoor zorgen dat het brugdek niet beschadigd als er te zware voertuigen (tegelijk) over heen rijden.

"De huidige brug is nog veilig genoeg om te gebruiken. Toch zijn er een aantal maatregelen genomen." zo benadrukt de gemeente Noardeast-Fryslân. Dankzij de maatregelen kunnen bijvoorbeeld twee vrachtwagens niet tegelijk over de brug rijden (en schade veroorzaken).

Noodzakelijke verbinding

De Eysobrug is een noodzakelijke verbinding over de Kollumer Trekfeart naar de woonwijk Tolhuis. De brug zal binnen afzienbare tijd vervangen worden. Eerder dit jaar maakte de gemeenteraad 755.000 euro vrij om de brug te vernieuwen.

Vervanging in 2025

Momenteel is de gemeente aan de slag met de voorbereidende werkzaamheden waaronder de aanvraag van een omgevingsvergunning. In 2025 zal het werk aan de brug beginnen. "De globale planning is tussen april en oktober 2025." aldus de gemeente.

Tijdens het werk zal er een tijdelijke noodweg van betonplaten worden gemaakt. Deze wordt geplaatst aan de zuidzijde van de huidige brug. Op deze wijze blijft de woonwijk bereikbaar.

FOTONIEUWS
fotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuws

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws

Poll: Treft de gemeente enige blaam?

Ja  
76.8%
Misschien  
13.5%
Nee  
9.7%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!