Account
Logo
Zoeken
Beschonken bestuurder (47) ramde verkeersbord

Beschonken bestuurder (47) ramde verkeersbord

vr 2 augustus 2024, 13.05 regionaal

BEETSTERZWAAG - Een 47-jarige man uit Beetsterzwaag had veel te diep in het glaasje gekeken toen hij rond 11.40 uur in zijn auto een verkeersbord ramde langs de Wâldwei. Het eenzijdige ongeval vond plaats op 1 november 2022.

"Het is het stomste wat ik ooit gedaan heb", zei de man bij politierechter Marc Brinksma in Leeuwarden. Hij was in de auto gestapt omdat er problemen waren met zijn vriendin. De rit eindigde in de sloot langs de autoweg tussen Rottevalle en Drachten. De man moest door de hulpdiensten uit zijn voertuig bevrijd worden.

Alcohol (en drugs)

Uit het bloedonderzoek dat in het ziekenhuis volgde, bleek dat de man negen keer meer had gedronken (1,82 mg) dan wettelijk is toegestaan.

Op de zitting liet de man vrijdag weten dat het momenteel slecht met hem ging. Hij is nog altijd flink verslaafd aan alcohol en diverse soorten drugs. Hij zette onlangs een eerste stap om het roer om te gooien. Via Verslavingszorg Noord Nederland gaat hij binnen twee maanden een kliniek in om af te kicken.

Taakstraf

Rechter Brinksma legde de man vrijdag een taakstraf van 30 uur en een rijontzegging van 8 maanden op. Via de kantonrechter had hij eerder al een boete gekregen van 500 euro omdat hij zonder rijbewijs in de auto had gezeten. Mocht de man nu weer de auto instappen, dan is het geen overtreding meer maar een misdrijf. De taakstraf werd gekozen omdat de man weinig financiële ruimte had.

De verdachte kon zich in de straf vinden. "Ik heb die fout gemaakt", beaamde hij. De officier van justitie had even daarvoor dezelfde straf geëist. "Het had vreselijk anders kunnen aflopen die dag...." aldus de officier.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws

Poll: Treft de gemeente enige blaam?

Ja  
76.8%
Misschien  
13.5%
Nee  
9.7%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!