Account
Logo
Zoeken
Koninklijke onderscheiding voor Ale Zwerver (73)
Foto: SKS Skûtsjesilen

Koninklijke onderscheiding voor Ale Zwerver (73)

zo 4 augustus 2024, 13.45 regionaal

DRACHTEN - Bemanningslid Ale Zwerver (73) van het Drachtster skûtsje Twee Gebroeders is tijdens de traditionele loting op het Halbertsmaplein in Grou verrast met een koninklijke onderscheiding. Ale Zwerver werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Uitreiking tijdens loting

De versierselen werden hem door burgemeester Fred Veenstra van De Fryske Marren opgespeld tijdens de start van het SKS-kampioenschap Skûtsjesilen. Schippers en bemanningen waren daar bijeen voor de traditionele loting.

Levenlang op het water

Ale Zwerver werd geboren op een binnenvaartschip en vaart al zestig seizoenen op een skûtsje. Hij voer mee aan boord van de skûtsjes van Earnewâld, Woudsend, Leeuwarden, Langweer, Lemmer en Huizum.

Sinds 2014 vaart Ale Zwerver mee als bemanningslid met zijn schoonzoon schipper Jeroen Pietersma op het skûtsje van Drachten.

Erehaag

De uitreiking was een emotioneel moment voor Zwerver. De gehele bemanning ging in een erehaag staan, net voordat zijn naam werd genoemd. Burgemeester Fred Veenstra haalde hem naar voren onder luid applaus van de grote skûtsjefamilie.

Klik hier voor meer foto's van het moment

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws