Account
Logo
Zoeken
Stoffelijke resten gevonden tijdens berging Duits oorlogsvliegtuig
Foto: Defensie

Stoffelijke resten gevonden tijdens berging Duits oorlogsvliegtuig

do 8 augustus 2024, 13.05 regionaal

HALLUM - Tijdens de berging van de Duitse Messerschmitt Bf 109 zijn stoffelijke resten gevonden. Dat heeft Defensie donderdag bekendgemaakt. De resten zijn waarschijnlijk van de piloot, die tijdens de Tweede Wereldoorlog met zijn toestel is neergestort.

Het joint vliegtuigbergingsteam van Defensie en een civiele aannemer zijn vorige week maandag begonnen met het opgraven van het vliegtuigwrak. Dit ligt in de buurt van Hallum.

Bij de berging zijn stoffelijke resten gevonden. De destijds 21-jarige Duitse onderofficier Georg Wilhelm vloog de Messerschmitt toen hij er 16 juli 1943 mee crashte. Het toestel boorde zich in de zachte bodem en verdween diep in de grond. Tijdens de oorlog lukte het niet om het wrak en het lichaam van Wilhelm te bergen.

Of de stoffelijke resten inderdaad van de Duitse vlieger zijn, gaat de Bergings- en Identificatiedienst van de Koninklijke Landmacht onderzoeken. Een proces dat met de grootste zorgvuldigheid wordt uitgevoerd.

De gemeente Noardeast-Fryslân heeft de nabestaanden van de Duitse militair van de vondst op de hoogte laten brengen. Dat gebeurde via de Stichting Missing Airmen Memorial Foundation.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws
 

Poll: Welke plaats vind jij het leukste om te winkelen?

Buitenpost  
3.2%
Burgum  
13%
Dokkum  
19.7%
Surhuisterveen  
36.4%
Drachten  
16.3%
Gorredijk  
2.6%
Leeuwarden  
8.8%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!