Account
Logo
Zoeken
Twee zedenincidenten op Ameland
Foto: Joaquín Lo Sie Sen

Twee zedenincidenten op Ameland

di 13 augustus 2024, 23.21 regionaal

NES (AMELAND) - De politie doet onderzoek naar twee zedenincidenten op Ameland. Beide incidenten vonden maandag plaats in het dorp Nes. Het is onduidelijk of het om één en dezelfde verdachte gaat.

De politie is nu op zoek naar meer informatie over beide incidenten en vraagt getuigen zich te melden.

Schennispleger

Op maandagochtend 12 augustus werd een jong kind geconfronteerd met een schennispleger op het Westerpad in Nes op Ameland. Dit gebeurde tussen 10.30 en 11.00 uur en ter hoogte van het Kwekerijbos. De man was op dat moment alleen en had een fiets bij zich. Het is nog onduidelijk om wat voor fiets het gaat.

Tweede incident

Op diezelfde dag speelde aan het begin van de avond, rond 19.00 uur, een jong kind in de duinen nabij de tweede strandopgang vanaf de Strandweg in Nes, achter de camping. Een man van middelbare leeftijd kwam bij het latere slachtoffer zitten en sprak haar aan. Kort daarna werd zij slachtoffer van een zedenmisdrijf.

Mogelijk liep de man kort voor het incident in het bijzijn van twee andere personen, het is niet duidelijk of ze bij elkaar horen. De politie komt graag met hen in contact, zij kunnen twee belangrijke getuigen zijn.

Zorgvuldig onderzoek

Het gaat om twee ernstige zedenfeiten waarvan jonge kinderen het slachtoffer zijn geworden. Er is voor hen en hun ouders slachtofferhulp ingeschakeld. De politie doet zorgvuldig onderzoek en hoopt op meer informatie van mensen die op maandag 12 augustus op het eiland waren en iets gezien hebben wat verband kan houden met deze incidenten.

Op dit moment is het nog onduidelijk of het in beide incidenten om dezelfde verdachte gaat en hoe de man er in beide gevallen precies uitzag.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws