Account
Logo
Zoeken
Je rijdt meer dan 50 km/u te snel over de Kwelderweg: wat is je straf?

Je rijdt meer dan 50 km/u te snel over de Kwelderweg: wat is je straf?

do 15 augustus 2024, 11.50 regionaal

WARFSTERMOLEN - De Kwelderweg bij Warfstermolen nodigt uit om snel te rijden. Maar wat als je meer dan 50 km/u te snel over deze weg rijdt? Wat is de boete en straf?

Een 36-jarige motorrijder uit Opeinde reed op 3 juli 2023 met 153 km/u over de weg. Zijn snelheid werd door de politie gelaserd. De man moest donderdag voorkomen bij de kantonrechter in Leeuwarden. "Dit is niet goed te praten, het was hartstikke dom...."

Vier maand rijontzegging

"Dit wil ik niet weer, dit traject..." De man verwees naar het feit dat hij bij het CBR een dure cursus moest volgen en het feit dat hij zijn rijbewijs 26 dagen kwijt was geweest. Hij kreeg gedonder op het werk omdat hij niet mocht rijden.

De officier van justitie wist hem te vertellen dat hij nog geluk had. Normaliter wordt het rijbewijs met deze snelheden voor vier maanden ingevorderd. "Ik denk er nu wel drie keer aan voordat ik het gas indruk. Veel te veel ellende" zo gaf de man nogmaals aan.

Rijontzegging en boete

De officier van justitie wees de man op het gevaar van de snelheid. "Er kunnen ook andere mensen schrikken als een motor met zo'n vaart voorbij komt..." Ze eiste een geldboete van 1350 euro en een rijontzegging van 120 dagen waarvan 93 dagen voorwaardelijk en een proeftijd van twee jaar.

1000 euro boete en rijontzegging

De kantonrechter hield rekening met het feit dat de cursus van het CBR ook prijzig is. Ze verlaagde de geldboete naar 1000 euro en legde de rijontzegging op conform de eis van het Openbaar Ministerie.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws