Account
Logo
Zoeken
Man uit Eanjum boos op de politie: 'Ik wenje om 'e hoek!'

Man uit Eanjum boos op de politie: 'Ik wenje om 'e hoek!'

do 15 augustus 2024, 13.00 regionaal

LEEUWARDEN - "Nergens om, kin dit wat oars!" riep een 42-jarige man uit Eanjum naar de politie toen deze 's avonds in zijn dorp achter de jeugd aan zat. Het was 15 december 2023 om 21.54 uur en er werd carbid geschoten in het dorp.

De Eanjumer stond die avond op zijn erf met een biertje toen de politie opeens uit een steeg kwam en achter de jeugd aan ging. Hij zag dat zijn elfjarige nichtje werd gepakt en hij besloot er heen te gaan. "Ik fûn dat skande foar it famke...."

'Vieze honden'

De agenten stonden niet te wachten op de bemoeienis van de man. Hij werd aangehouden toen hij geen ID kon laten zien. "Vieze honden, ik woon hier op de hoek van de straat..." zo had de man gereageerd. Hij werd in de boeien geslagen en kreeg uiteindelijk een boete van 100 euro voor het niet tonen van zijn ID.

'Wees iets beleefder'

"Ik had nog wifi op de telefoon, zo ver was ik van mijn huis af...." zo zei hij donderdag voor de rechter. Hij was in verzet gegaan tegen de boete. De officier van justitie zag dat het niet een fijne confrontatie geweest. Zij stelde voor om de boete om te zetten in een voorwaardelijke boete met proeftijd twee jaar. "Wees iets beleefder voortaan" was haar advies.

Om de hoek

De rechter gaf aan dat de agenten in hun recht stonden om naar zijn identiteit te vragen. Zijn gedrag was daarvoor een goede aanleiding. Ze zag ook dat de man vanaf het begin had aangegeven dat hij 'om de hoek' woonde. Ze oordeelde dat de strafbeschikking moest worden vernietigd. Hij werd schuldig verklaard zonder straf.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws

Poll: Treft de gemeente enige blaam?

Ja  
76.8%
Misschien  
13.5%
Nee  
9.7%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!