Account
Logo
Zoeken
Man uit Harkema (63) stalkt meisje (17) met seksberichten

Man uit Harkema (63) stalkt meisje (17) met seksberichten

do 15 augustus 2024, 15.35 regionaal

LEEUWARDEN - Een getrouwde 63-jarige man uit Harkema stuurde twee weken lang tientallen seksueel getinte (spraak)berichten naar een zeventienjarig meisje. Bij de politierechter in Leeuwarden toonde hij berouw en bood zijn excuses aan. "Ik heb enorm veel spijt en ik ben veel te ver gegaan. Dit zal nooit weer gebeuren." zei hij tegen rechter Merel Joha en het meisje en haar familie.

De man - 45 jaar ouder dan het slachtoffer - had het meisje leren kennen in de voetbalkantine van Harkemase Boys. Ze hadden daar samen wel eens een sigaret gerookt en daar raakten ze met elkaar aan de praat. De man werd helemaal gek van haar. Hij kreeg haar telefoonnummer in handen toen ze hem een selfie van hun tweeën stuurde. De man begon via de app met haar te praten.

Blokkade

"Dit kan echt niet, je bent te oud" had het slachtoffer op een zeker moment naar de man gestuurd. Ze gaf hem duidelijk aan dat hij veel te oud was om mee te praten. De man bleef maar berichtjes sturen terwijl ze hem op 6 maart blokkeerde.

Spraakberichten

Omdat hij geen reactie kreeg, begon hij spraakberichten te sturen en gebruikte hij uiteindelijk drie verschillende nummers. "Ik wil mijn sperma in je mond doen" en "Ik wil je neuken in je kont en klaar komen in je kutje..." Op 10 maart 2024 werd hij aangehouden en zat hij één nacht in de cel. Bij de politierechter wijt de man zijn toenmalige drankgebruik aan wat hij had gedaan. Hij zou nu niet meer drinken.

Manipulatie

Zijn gedrag werd steeds indringender en hij belde haar eens tot 42 keer op één dag. Ook werd hij manipulatief door te zeggen: "Je moet even komen g.v.d. anders ga ik aan een touwtje hangen." De man weet niet hoe er toe gekomen was. Wel weet hij dat dit nooit weer zal gebeuren. Al zijn vrienden en relaties is hij kwijt geraakt. Hij is nu onder behandeling van de verslavingszorg en GGZ.

Impact

De stalking heeft een grote impact op het leven van het slachtoffer. Ze heeft angst dat mensen bijbedoelingen hebben. Ze heeft last van stress, voelt zich ongelukkig, somber en bang. "Het liefst wou ik dat dit nooit gebeurd was...." zo werd het omschreven in haar slachtofferverklaring.

Verhuizen

"Het is verschrikkelijk dat ik haar dit aangedaan heb, ik denk er veel aan, bijna elke minuut" zo liet de verdachte weten in een reactie. Zijn huidige relatie hield stand maar ze zijn van plan te verhuizen naar een plek "waar niemand ons kent".

Uitspraak

Rechter Joha legde de Harrekiet een taakstaf van 100 uur op en een voorwaardelijke celstraf van een maand met een proeftijd van twee jaar. Ook werd er een contactverbod opgelegd inclusief een locatie-verbod voor de plek waar het meisje woont en de voetbalclub Harkemase Boys voor maximaal vijf jaar. Tegenover elke overtreding staat 1 week hechtenis.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws

Poll: Treft de gemeente enige blaam?

Ja  
76.8%
Misschien  
13.5%
Nee  
9.7%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!