Account
Logo
Zoeken
Drachtster (31) veroordeeld voor steekpartij op Kaden

Drachtster (31) veroordeeld voor steekpartij op Kaden

Auke Iedema di 20 augustus 2024, 16.34 regionaal

DRACHTEN - Een 31-jarige pizzakoerier uit Drachten is dinsdag door de rechtbank in Leeuwarden veroordeeld tot 12 maanden gevangenisstraf, waarvan 4 maanden voorwaardelijk. De rechtbank oordeelde dat de man, afkomstig uit Syrië, zich schuldig heeft gemaakt aan poging tot doodslag tijdens een steekpartij op de Noordkade in Drachten.

De straf heeft een proeftijd van 3 jaar. Mocht de man weer een geweldsmisdrijf plegen, dan staan er nog acht maanden celstraf open.

Conflicht op Noordkade

De man raakte op 10 maart 2024 op De Kaden betrokken bij een gewelddadig conflict met twee broers. De man was als pizzakoerier aan het werk toen hij werd belaagd. De verdachte verklaarde twee weken geleden dat hij zich in zijn auto bedreigd voelde en daarom een mes had gegrepen.

Gestoken

Volgens de rechtbank heeft de man meerdere keren met het mes ingestoken, waardoor één van de broers gewond raakte aan zijn arm. De andere broer kwam er met snijplekken in zijn jas vanaf. Hoewel de verdediging aanvoerde dat de man handelde uit zelfverdediging, oordeelde de rechtbank dat de verdachte de aanval juist opzocht en niet handelde uit noodweer.

De officier van justitie had twee weken geleden een zwaardere straf van 24 maanden geëist, waarvan 8 maanden voorwaardelijk.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws

Poll: Treft de gemeente enige blaam?

Ja  
76.8%
Misschien  
13.5%
Nee  
9.7%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!