Account
Logo
Zoeken
Man (53) opgepakt vanwege mishandeling man uit Surhuisterveen (19)
Foto: Jelke Jongsma |  Traumaheli in de lucht in Surhuisterveen op de bewuste zondag

Man (53) opgepakt vanwege mishandeling man uit Surhuisterveen (19)

vr 6 september 2024, 14.13 regionaal

SURHUISTERVEEN - Een 53-jarige man uit de gemeente Heerenveen is donderdag door de politie aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een mishandeling van een 19-jarige man uit Surhuisterveen. De mishandeling zou zaterdagnacht hebben plaatsgevonden in of bij een horecagelegenheid aan de Vleesmarkt in Heerenveen.

De verdachte zit vast en wordt verhoord, zo laat de politie weten. De politie zoekt getuigen van de mishandeling. Volgens een eerder bericht op Facebook zou het incident plaatsgevonden hebben bij Café de Swetser. De aangehouden man zou daar die nacht gewerkt hebben als bewaker / portier.

Slachtoffer volgende dag ernstig gewond

De zaak kwam aan het rollen toen zondagavond 1 september het 19-jarige slachtoffer ernstig gewond werd aangetroffen in huis. Terwijl het slachtoffer met spoed naar het ziekenhuis werd gebracht, startte de politie een onderzoek naar wat er die nacht ervoor was gebeurd in Heerenveen.

"Uit onderzoek is inmiddels gebleken dat er in de nacht van zaterdag op zondag een mishandeling heeft plaatsgevonden in of bij een horecagelegenheid aan de Vleesmarkt in Heerenveen, waar deze man bij betrokken is geweest." zo laat de politie weten.

Onderzoek naar toedracht

De politie doet onderzoek naar wat daar precies is gebeurd, wat daar mogelijk aan vooraf is gegaan en wie daar dan bij betrokken zijn geweest. "We hebben gesproken met betrokkenen en getuigen en er zijn camerabeelden veiliggesteld. Het onderzoek heeft nu dus geleid tot de aanhouding van de 53-jarige man."

Getuigen

De politie laat weten op zoek te zijn naar getuigen van dit incident. Heeft u in de nacht van zaterdag 31 augustus op zondag 1 september iets gezien van dit incident in of bij de horecagelegenheid aan de Vleesmarkt in Heerenveen? Of heeft u andere informatie die mogelijk van belang kan zijn? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws