Account
Logo
Zoeken
Lauwers College Buitenpost viert 50-jarig jubileum

Lauwers College Buitenpost viert 50-jarig jubileum

za 7 september 2024, 11.20 regionaal

BUITENPOST - De scholen zijn weer begonnen. Voor het Lauwers College in Buitenpost belooft het een bijzonder jaar te worden. De school viert namelijk haar 50-jarig jubileum. Deze week werden de leerlingen na de zomervakantie weer van harte welkom geheten op school.

Het viel hen op dat de vredesvlag was vervangen door een vlag met het jubileumlogo van het Lauwers College.

Op 1 augustus 1974 startte het Lauwers College te Buitenpost als zelfstandige christelijke school voor havo en vwo. Daarvoor was het twee jaar een dependance van ‘Oostergo’ Dokkum. De naam ‘Lauwers College’ verwijst naar de rivier De Lauwers, waar de leerlingen vandaan komen.

Tegenwoordig valt de school onder Fierder Onderwijs, maar heeft zij haar naam ‘Lauwers College Buitenpost’ behouden. Fierder Onderwijs is een stichting voortgekomen uit de bestuurlijke fusie van drie christelijke scholengemeenschappen voor voortgezet onderwijs: CSG Liudger, Dockinga College en Lauwers College.

Dit schooljaar vinden er diverse feestelijke activiteiten plaats voor medewerkers, leerlingen en oud-leerlingen. De activiteiten worden aangekondigd via de socials en website van het Lauwers College Buitenpost.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws