Account
Logo
Zoeken
Johan Krul benoemd als gemeentesecretaris van Tytsjerksteradiel
Foto: Tytsjerksteradiel

Johan Krul benoemd als gemeentesecretaris van Tytsjerksteradiel

ma 9 september 2024, 14.58 regionaal

BURGUM - Het college van gemeente Tytsjerksteradiel heeft Johan Krul benoemd als gemeentesecretaris / algemeen directeur van Tytsjerksteradiel. Sinds 25 januari dit jaar is Krul al werkzaam als interim-gemeentesecretaris / algemeen directeur bij de gemeente.

"Deze samenwerking verloopt goed en er is een klik met de organisatie en de heer Krul." Het college heeft daarom besloten om de heer Krul per 1 september te benoemen als gemeentesecretaris/algemeen directeur.

Het Friese publiek kent Krul van de problemen bij Jeugdhulp Fryslân. Onder zijn leiderschap kwamen er via de media misstanden aan het licht welke voornamelijk betrekking hadden op de instelling Woodbrookers. Naar aanleiding van de publicitaire storm nam hij in oktober 2023 ontslag.

De heer Krul heeft eerder ervaring opgedaan als gemeentesecretaris bij de gemeente Súdwest-Fryslân en de voormalig gemeente Nijefurd. De heer Krul is manager en organisatieadviseur en heeft kennis van het opbouwen van organisaties.

De vacature ontstond omdat gemeentesecretaris mevrouw H.M. van Gils en het college hebben besloten de samenwerking te beëindigen. Mevrouw Van Gils had vanwege persoonlijke omstandigheden haar werkzaamheden al eerder stopgezet. Ze heeft afgelopen dinsdag afscheid genomen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws