Account
Logo
Zoeken
© Geurt P. Maassen van den Brink

Eerste vrijheidsconcert in Smallingerland

za 14 september 2024, 10.25 regionaal

DRACHTEN - In een bijna uitverkochte zaal van De Lawei werd vrijdagavond het eerste Vrijheidsconcert van Smallingerland gegeven. Na een voorwoord van voorzitter Peter Blaauw van het Veteranencomité Drachten en burgemeester Jan Rijpstra van Smallingerland kon de kapel gaan spelen. Het concert werd georganiseerd omdat 80 jaar geleden de bevrijding van Nederland startte.

Voorzitter Peter Blaauw bedankte het publiek voor haar komst en hield een korte toespraak over vrijheid. Daarna introduceerde hij burgemeester Jan Rijpstra van Smallingerland. De burgemeester haalde aan dat vrijheid belangrijk is, maar niet vanzelfsprekend.

De Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso uit Assen, onder leiding van Frans-Aert Burghgraef, speelde voor de pauze het programma Volksmuziek. Ze speelden daarin een Armeense dans, Schotse dansen en gingen langs de Zwitserse alpen. Na de pauze werden een paar bekende nummers gespeeld, waaronder de tune van Eurovision, en een nummer uit Beauty and the Beast. Ook werd de Johan Willen Friso Kapelmars gespeeld, geschreven door Hendrik de Boer uit Drachten. Het publiek, waaronder veel veteranen, genoot met volle teugen van het concert.

Na afloop werden de burgemeester en zijn vrouw in het zonnetje gezet, het was het laatste officiële optreden van de burgemeester bij het Veteranencomité.

FOTONIEUWS
fotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuws

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws

Poll: Treft de gemeente enige blaam?

Ja  
75.5%
Misschien  
14.2%
Nee  
10.3%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!