VV Kollum verliest in en tegen Aduard

zo 15 september 2024, 15.43 sportnieuws

KOLLUM - Onder prima weersomstandigheden werd op 14 september 2024 de tweede en laatste wedstrijd in de voorrronde van het bekertoernooi gespeeld tegen vv Aduard2000. Het resultaat werd niet waar vooraf op gehoopt werd. Vv Aduard2000 won de wedstrijd met 1-0 en bekert verder.

De eerste tien minuten van de wedstrijd was het aan beide kanten nog wat aftasten, maar daarna nam Kollum het intitiatief in de wedstrijd. Het leidde tot een aantal goede kansen, maar de Kollumers beloonden zichzelf niet.

Het was in de eindfase net niet scherp genoeg. Door hoog druk te zetten wist Aduard overigens ook een paar kansen te creëren, maar goed keeperswerk van Marcel Kempenaar zorgde voor een 0-0 ruststand.

In de tweede helft werd het niveau van de westrijd er niet beter op. Af en toe werd het wat fysieker met aan beide kanten enkele gele kaarten tot gevolg. Vv Kollum wist geen vuist te maken en het de keeper van vv Aduard2000 moeilijk te maken.

De wedstrijd leek op een 0-0 eindstand af te stevenen totdat in de 63 e minuut vv Aduard2000 twee levensgrote kansen kreeg. De eerste kans (1 op 1) werd onschadelijk gemaakt door Marcel Kempenaar, het daaropvolgende schot werd van dichtbij tegen de lat geschoten. Vv Kollum dacht een paar tellen goed weg te zijn gekomen, maar vervolgens werd vanuit een moeilijke hoek toch gescoord door een speler van Aduard2000.

In het laatste half uur werd er nog van alles aan gedaan door vv Kollum om de gelijkmaker te forceren, maar het mocht niet baten. Een teleurstellend resultaat dus en weer geen deelname aan de knock-out fase van het bekertoernooi.