Account
Logo
Zoeken
Buitenpost ongeslagen winnaar bekerpoule
Foto: Kiepie

Buitenpost ongeslagen winnaar bekerpoule

Pier Schotanus zo 15 september 2024, 15.45 sportnieuws

BUITENPOST - VV Buitenpost is als eerste geëindigd in de bekerpoule na de derde overwinning op rij. De ploeg van Kevin Waalderbos was met 0-2 te sterk voor Leovardia. Volgende week begint de competitie en komt vv Winsum op bezoek op Sportpark De Swadde.

Alleen in theorie kon Buitenpost de volgende ronde in het bekertoernooi nog missen, voorafgaand aan de uitwedstrijd in Leeuwarden. Toch vlogen de Blauwkes uit de startblokken en duurde het minder dan een halfuur voordat er een 0-2 voorsprong op het scorebord stond.

Gerbrand Waaksma maakte zijn eerste officiële doelpunt voor Buitenpost op aangeven van Rik Weening, die vanaf de rechterkant een strakke voorzet gaf over de grond. Kort daarna maakte Roan van der Weij zijn derde doelpunt van de bekercampagne. Vanaf de penaltystip schoot hij beheerst binnen.

Twee keer rood

Ook na rust bleef Buitenpost aanvallen. Met name Roan van der Weij kreeg kansen, maar de keeper en de onderkant van de lat stonden meerdere keren in de weg. Leovardia werkte hard, maar kon aanvallend weinig klaarstomen. Tien minuten voor tijd was er nog een flink opstootje dat Joran Olijve en een wisselspeler van Leovardia een directe rode kaart opleverde. Met een man minder was het gedaan met de aanvalsdrift van Buitenpost en kreeg Leovardia nog wat kansjes. Toch kwam de overwinning niet meer in gevaar.

"We hadden onszelf meer moeten belonen voor het goede spel door meer te scoren", aldus Buitenpost-trainer Kevin Waalderbos. "Aan de andere kant gaven we heel weinig kansen weg, dat is prima." In deze bekerpoule met drie tweedeklassers moest Buitenpost het spel maken en groeven tegenstanders zich vaak in. "De vraag is of dat in de competitie weer zo is. Mijn indruk is inderdaad dat tegenstanders het initiatief graag bij een degradant leggen en afwachten."

Volgende week komt vv Winsum op bezoek in Buitenpost. "Zij doen al jaren mee in de subtop, dus dat wordt direct een mooie kennismaking met de eerste klasse", zegt Waalderbos. "We hebben er zin in!" De aftrap van de eerste competitiewedstrijd van het seizoen is om 14:30.

Eindstand bekerpoule: Buitenpost en Burgum door

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws

Poll: Treft de gemeente enige blaam?

Ja  
76.6%
Misschien  
13.6%
Nee  
9.8%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!