Account
Logo
Zoeken
Fegebart wint songfestival Liet in Leeuwarden
Foto: Piet Douma/PDF-Grafie

Fegebart wint songfestival Liet in Leeuwarden

vr 20 september 2024, 10.13 tech & media

LEEUWARDEN - Fegebart heeft donderdag het Friestalige songfestival Liet gewonnen. Van de acht finalisten kreeg Fegebart, de meeste punten van de vakjury. Elise Westerhof kreeg de meeste stemmen van het publiek. Fegebart won de Gryt van Duinen-tekstprijs.

Het nummer waarmee Fegebart de finale heeft gewonnen, heet 'Bingojûn'. "De begrafenis van Omke Wopke is mijn inspiratiebron geweest voor Bingojûn", zei Jehannes Reitsma. "Een komisch verhaal met allemaal oneliners". Fegebaart gaat Fryslân vertegenwoordigen op het Regiosongfestival te Maastricht.

Tweede werd Haitze met 'Thús' en op de derde plaats eindigde Hannah Hoogsteen met Tegearre begjinne. De Gryt van Duinen-tekstprijs voor de beste Friestalige tekst ging ook naar Fegebart met 'Bingojûn'. Met de tekstprijs wil de organisatie het schrijven van Friestalige muziek stimuleren.

Cultuurgedeputeerde Eke Folkerts reikte de prijs digitaal uit. "Het is een origineel en grappig nummer dat een ietwat absurdistisch beeld geeft van het dorpsleven. Bingojûn vertelt een verhaal en het loopt gierend uit de hand", aldus de jury.

De finale van Liet in het Leeuwarder poppodium Neushoorn begon met de winnaar van Liet 2023 Melissa Pander. Het publiek kon weer even genieten van het lied 'Foarby' en haar nieuwe song 'Water bij de wijn'.

De volledige uitslag van Liet 2024:

  1. Fegebart, 46 punten
  2. Haitze, 30 punten
  3. Hannah Hoogsteen, 28 punten
  4. Albert Meijer, 27 punten
  5. Lotte & Berend, 25 punten
  6. Elise Westerhof, 20 punten
  7. André van der Weide, 14 punten
  8. Pietrik & Trynke, 5 punten

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws