Account
Logo
Zoeken

Effectief Anjum slaat toe in de slotfase te Driezum

za 21 september 2024, 19.19 sportnieuws

EANJUM - Het spreekwoord "de eerste klap is een daalder waard" zou zomaar eens door beide trainers Robert Kleefstra en Tinus Huisma als uitgangspunt genomen kunnen zijn tijdens de bespreking voorafgaande aan dewedstrijd. Een overwinning in de eerste wedstrijd van een nieuwvoetbalseizoen , ja dan ben je spekkoper.

Heel lang leek de score laag te worden op sportpark Treffersheech te Driezum. Echter, het venijn zat in de staart van deze wedstrijd. De Anjumers waren dodelijk effectief en zagen na afloop tevreden naar het scorebord waar een 1-4 uitslag stond genoteerd. De eerste drie punten waren een feit.

Aftasten

De eerste vijf en twintig minuten kunnen gerust de titel aftasten met zich meekrijgen. Twee hardwerkende ploegen wilden gaan voor een goed resultaat. De keepers hadden niet of nauwelijks iets te doen in deze fase van de wedstrijd. Tot de enige mogelijkheid in de twaalfde minuut voor de Anjumers. En het was direct raak op het moment dat Johan Boersma van dichtbij een voorzet van Johan Sipma tot doelpunt promoveerde.

Schrikeffect

Na deze openingsfase zagen de toeschouwers meer spektakel voor beide doelen . Een schot zwanger van effect verraste bijna keeper Lieuwe van Dijk. Gelukkig verdween de bal al stuiterend over het Anjum doel. Anjum kwam met de schrik vrij. Dat VIOD de touwtjes in handen nam werd duidelijk. Echter het vizier van de voorhoede spelers stond ( nog) niet op scherp, of keeper van Dijk was de vervelende sta-in-de-weg.

Na ruim een half uur moest de Anjum goalie echter het antwoord schuldig blijven toen Jelmer Roodhart verwoestend uithaalde. Met een 1-1 tussenstand gingen beide teams aan de thee, hoewel Anjum in een hectische slotfase nog bijna de 1-2 liet aantekenen via Sytze Korre en Johan Boersma.

Evenwicht

Direct na de hervatting leek Anjum via Gerrit Dijkstra op 1-2 te komen. Echter scheidsrechter en assistent scheidsrechter oordeelden buitenspel. Geen 1-2 derhalve. Het zou een lange tijd het enige echte wapenfeit zijn, ondanks verwoede pogingen door beide teams om het tweede doelpunt op het scorebord te zetten.

VIOD brult wel, maar bijt niet

De thuisclub kreeg in het tweede bedrijf een aantal goede mogelijkheden op een tweede doelpunt. Met name Erik van der Veen en Jelmer Roodhart waren letterlijk dichtbij deze zo gewenste tweede treffer. Of keeper Lieuwe van Dijk liet al zijn talenten zien, of de VIOD spelers strandden in het zicht van de haven en kwamen soms een teenlengte tekort.

Anjum brult, en scoort wel

Waar de thuisclub verzuimde daar sloeg Anjum een kwartier voor het laatste fluitsignaal wel toe. Een mooi passje van Douwe Dijkstra werd door Johan Boersma op de juiste waarde geschat. Een minuut later deed Douwe Dijkstra de wedstrijd in het slot door in twee instanties Anjums derde treffer te scoren. In een tijdsbestek van nog geen honderd seconden viel het doek voor de thuisclub.

VIOD vist achter het net

Anjum leek in veilige haven. Echter een tweede schrikeffect in deze wedstrijd zorgde voor de nodige zenuwtrekjes aan Anjums zijde. Invaller Pieter Ele Kuitert zorgde met een mooie volley voor de aansluitingstreffer. Echter de bal stuitte via de grond tegen , nee door een gat in het net en belandde achter het doel i.p.v. in het doel. Geen 2-3 maar nog steeds 1-3.

Tot overmaat van ramp maakte Wieger Nutte Visser aan alle hoop op een goed resultaat aan de zijde van de thuisclub een einde door heel bekeken keeper Otte Visser voor de vierde keer te laten vissen na een flitsende aanval via Stephan Moes en Douwe Dijkstra.

Conclusie

Een prachtige start voor de Anjumers bij het begin van een nieuw voetbalseizoen. Aanstaande zaterdag staat de eerste thuiswedstrijd op het programma. Tegenstander is een oude bekende voor de Kolkenfjildbewoners, nl ONT. Vorig seizoen nog uitkomend in de derde klas. De aanvang van deze wedstrijd is om 14.30 uur.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws