Valse competitiestart voor VV Buitenpost

Pier Schotanus ma 23 september 2024, 9.00 sportnieuws

BUITENPOST - Buitenpost beleefde zaterdag een teleurstellende terugkeer in de eerste klasse. De Blauwkes hadden veel balbezit, maar tegenstander vv Winsum was een stuk doortastender en won met 1-4. "Ze lieten ons het spel maken en werden vanuit de reactie gevaarlijk. Hier moeten we van leren, want dit zal de komende weken niet anders zijn", zei Buitenpost-trainer Kevin Waalderbos na afloop.

De rook van de sfeeractie die plaatsvond voor de aftrap was nog amper opgetrokken of Buitenpost moest de eerste tegengoal al incasseren. Na twee minuten had Jared Faleye een goede voorzet in huis na een actie over de rechterkant, waarna Eric Cruiming beheerst de 0-1 maakte. "Die vroege goal werkte als doping voor de tegenstander", zei Buitenpost-trainer Kevin Waalderbos na afloop.

Want ondanks het feit dat Buitenpost het meeste balbezit had, was het Winsum dat de voorsprong in de 28eminuut verdubbelde. Daan van der Meulen was het eindstation van een scherpe counter en krulde de 0-2 binnen. Vlak voor rust deed Buitenpost iets terug. Rik Weening was het eindstation van een uitstekende vrije trap van Willem de Boer en maakte de aansluitingstreffer.

Passie

Ook in de tweede helft schoot Winsum uit de startblokken. In de 47e minuut kopte Hans Zwakenberg raak uit een hoekschop. Buitenpost kreeg daarna kansen en was via Edwin Schaafsma het dichtst bij een tweede doelpunt. Zijn kopbal ging net naast. Winsum stond uitstekend en met veel passie te verdedigen.

De Blauwkes moesten meer en meer risico nemen op jacht naar een doelpunt, wat betekende dat er ruimte en kansen kwamen voor Winsum. Hier maakte invaller Tijs Mulder goed gebruik van. In de 75e minuut schoot hij de 1-4 in de verre hoek.

"Het is een harde binnenkomer in de eerste klasse", zei Kevin Waalderbos met teleurstelling in zijn ogen. "Winsum speelde op 120 procent en heeft goede spelers. Ze lieten ons het spel maken en werden vanuit de reactie vaak gevaarlijk. Hier moeten we van leren, want dit zal de komende weken niet anders zijn."

Volgende week gaat Buitenpost op bezoek bij Heerenveense Boys. De aftrap op Sportpark De Akkers is om 15:00 uur.

Opstelling Buitenpost: Kevin van der Meulen (C), Wim de Vries (46. Youri Sletering), Bernd Douma, Edwin Schaafsma, David Kazimier, Willem de Boer (61. Rolf Dijk), Noureddine Boutzamar, David Albert Villalta (84. Harmen Symen Elsenga), Rik Weening, Roan van der Weij, Gerbrand Waaksma

Gele kaart: Bernd Douma en David Albert Villalta

Scoreverloop: 0-1, 0-2, 1-2 (Rik Weening), 1-3, 1-4