Vliegende start voor Broekster Boys bij PKC '83

ma 23 september 2024, 9.03 sportnieuws

DAMWALD - Op de competitie ouverture heeft Broekster Boys uit Damwâld flink van zich afgebeten. Na de wake up call van vorige week begon Broekster Boys nu wel weer sterkt aan de wedstrijd en dat was nodig ook. PKC heeft deze zomer flink ingekocht met maar liefst 8 nieuwe spelers die de nodige ervaring mee brengen.

Bij Broekster Boys staat daar tegenover de terugkeer van een drietal spelers die eerder bij Broekster Boys hebben gespeeld. Broekster Boys kan als stabiele middenmoter het alle ploegen lastig maken en dus ook het vernieuwde PKC, wat de ambitie heeft om in de top 3 te eindigen.

Broekster Boys kende een droomstart. Hedgar Hoekstra geloofde in een diepe bal. Zijn directe tegenstander Wilpstra kon het niet bijbenen. De voorzet werd na een overstapje van Jan Tijtsma uitstekende afgewerkt door Piet Wessel Dijkstra. Dat betekende de 0-1 na 3 minuten.

PKC speelde fysiek, speelde vooral veel over de vleugels maar de voorzetten in het centrum werden keurig verdedigd. Het jonge centrale duo (klaas vd Meulen en Daniel Reitsma) had het samen met het verdedigend ingestelde middenveld goed voor elkaar.

Na 20 minuten was er opnieuw een grote kans voor Broekster Boys maar Hedgar Hoekstra schoot de bal net voorlangs. Hollander greep tijdens de drinkpauze in en wisselen al vroeg Wilpstra voor Windster. Het spel ging daarna al een razende op en neer en het was een wonder dat PKC na 30 minuten niet op gelijke hoogte kwam. In de scrimmage in het 5 meter gebied werd er maar liefst 4 keer op doel geschoten maar op wonderbaarlijke wijze ging de bal niet over de lijn. Ook de corner die bij de tweede paal kwam, werd maar net over gekopt en dus kwam BB goed weg.

Ook PKC mocht van geluk spreken toen Jan Tijtsma de keeper omspeelde maar de bal werd nog voor de lijn van het lege doel geschopt. Ook Paaps werd vanwege een blessure al in de eerste helft gewisseld. Noordveld stond nog maar koud in het veld toen Piet Wessel Dijkstra na een prachtige aanval de 0-2 aan liet tekenen en Broekster Boys met een fijn gevoel de kleedkamer op kon zoeken.

In de pauze opnieuw een wisselmoment. Walstra bleef achter voor de sterke Bakels en daarmee kwam er aardig power binnen de lijnen van PKC. De wedstrijd leek te kantelen. PKC was op het snikhete kunstveld de bovenliggende partij maar Broekster Boys heeft de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan in de eerste klasse en beet goed van zich af.

Tien minuten na rust werd de moegestreden Hedgar Hoekstra gewisseld voor goalgetter Vincent Hoekstra. Hij maakte al snel zijn bijnaam waar. Jan Tijtsma wist bij de cornervlag zijn directe tegenstander te poorten, dribbelde over de achterlijn richting doel en zag Hoekstra staan die prachtig binnentikte. De 0-3 was een dikke tik maar PKC bleef daarna aandringen. Het koste Broekster Boys veel kracht. Frits Dantuma verliet daarna het veld voor Jildert Elzinga. Een snoeiend schot van Bellgroub werd door keeper Riemer Hoekstra met zijn vingertoppen tot corner verwerkt.

Riemer Hoekstra speelde overigens een puike wedstrijd en had met een aantal reddingen zeker zijn aandeel in de latere overwinning. Hollander gooide tijdens de tweede drinkpauze zijn 2 laatste troeven op tafel door Kavak en Brel naar de kant te halen om te proberen met verse krachten Broekster Boys te slopen. Want ondanks de 0-3 tussenstand was PKC nog niet kansloos.

Toen aanvoerder Sanafikhah de 1-3 binnenschoot was er nog ruim 15 minuten te spelen. Het geloof bij PKC werd versterkt maar de ploeg verkeek zich op de veerkracht van Broekster Boys. Met man en macht werd de voorsprong verdedigd. De paal stond in de 88 e minuut de aansluittreffer in de weg en daarna moest de lange blessuretijd overleefd worden. Dat lukte en daarmee was de eerste driepunter binnen. Een knappe prestatie want PKC is geen misselijke ploeg.

Volgende week volgt een zware thuiswedstrijd. Be quick 1887 uit het Groningse Haren komt dan op bezoek. Be Quick lijkt één van de grote kanshebbers voor het Kampioenschap. Heeft met 9 nieuwe selectiespelers ook een flinke impuls gehad. Broekster Boys kan zijn borst dus maar nat maken om puntverlies te voorkomen. Maar met de eerste driepunter in de pocket geeft het Broekster Boys ongetwijfeld vertrouwen voor het volgende duel. De wedstrijd in Damwald begint om 14.30 uur.