Zaalvoetbaldames Libertas op valreep naast Drs. Vijfje

ma 23 september 2024, 9.27 sportnieuws

DAMWALD - Scribent Jouke Dantuma had zijn laatste regel van het verslag al geschreven i.v.m. de deadlines van de provinciale dagbladen. Die luidde: ‘Met nog anderhalve minuut voor de boeg wisselde Symen Abe Hoekstra keepster Veselina Bukina voor een veldspeelster. Ondanks een mogelijkheid voor Lotte Bosma, bleef de 1-2 stand op het scorebord.’

Ook leider Ane Leistra verzuchtte al dat er niet meer gescoord zou worden. Maar beide heren rekende buiten de waard. Met nog zes seconden op de klok was het de kersverse international Silke van der Wal die de verdiende gelijkmaker scoorde.

Libertas trof in Drs. Vijfje een zeer defensief ingestelde tegenstander. Hoewel de Damwâldsters in de persoon van Jildou Koning de eerste grote kans creëerde, was men in de eerste helft aanvallend verder krachteloos. Het op de counter loerend Drs. Vijfje kreeg twee grote kansen waarvan Josefien Slump er eentje benutte. Een furieuze Symen Abe Hoekstra verweet in de rust zijn pupillen een te slappe spelopvatting.

De coach zette zijn team daarmee op scherp. Dit resulteerde in de tweede helft direct in twee grote kansen voor Silke van der Wal en Jildou Koning. Daarna raakte Josefien Slump de paal wat de voorbode was voor de 0-2 van Renée van der Pijl. Jeanine Bosma bracht met een puntertje door de benen van keepster Lois Wieringa de spanning terug in de wedstrijd.

Silke van der Wal kreeg vervolgens een dot van een kans maar stuitte op goalie Wieringa. Ten koste van een gele kaart voorkwam Jildou Koning vervolgens dat Josefien Slump alleen op Veselina Bukina af zou stevenen. Dezelfde Slump had de wedstrijd even later kunnen beslissen, maar schoot in het zijnet.

Met nog anderhalve minuut voor de boeg wisselde Symen Abe Hoekstra keepster Veselina Bukina voor een veldspeelster. Dit leidde zes seconden voor het einde tot de dik verdiende gelijkmaker van Silke van der Wal.