Account
Logo
Zoeken
Sensationeel wielerevenement in het donker in Dokkum

Sensationeel wielerevenement in het donker in Dokkum

do 26 september 2024, 10.36 regionaal

DOKKUM - Zaterdag a.s. wordt de eerste Crit Race Dokkum verreden, een sensationeel wielerevenement waarbij renners met snelheden tot 50 km/u door de sfeervol verlichte straten racen. Het publiek kan de actie van dichtbij volgen, met behulp van camera's op helmen, zadels en drones, waarvan de beelden live te zien zijn op grote schermen bij de start en finish.

"Het belooft een spectaculaire avond vol spanning te worden", aldus Hartthijs de Vries, één van de initiatiefnemers van dit evenement.

Vol programma voor jong en oud

Het Dokkumer Wielerweekend biedt niet alleen spanning voor de volwassen toeschouwers, maar ook plezier voor de jongste fans. Het feest begint al vroeg met Kidsland en om 15.00 uur staat de Dikke Banden Race voor kinderen van 5 tot 12 jaar op het programma. Daarna starten om 18.00 uur de Local Legends, gevolgd door de Elite Races en een afsluitende vuurwerkshow. Na de races is er een gratis afterparty bij Brouwerij Dockum voor iedereen.

Kâld Kletske Klinkerkoers op zondag

Op zondag wordt het wielerweekend vervolgd met de bekende Kâld Kletske Klinkerkoers, een uitdagende rit over de klinkers en kasseien van Friesland. Renners kunnen de verborgen paden van de regio ontdekken en ervaren Friesland op een manier die je niet snel vergeet.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws