Account
Logo
Zoeken
CDA kiest voor continu bestuur in Smallingerland
Foto: Gemeente Smallingerland

CDA kiest voor continu bestuur in Smallingerland

do 3 oktober 2024, 13.44 lokaal nieuws

DRACHTEN - Het CDA Smallingerland heeft de huidige wethouder, de heer Hartogh Heys van de Lier, bereid gevonden zijn periode als wethouder te verlengen tot aan de verkiezingen in 2026. Eerder heeft het CDA ervoor gekozen een wethouder van het zakencollege langer te laten blijven om het spaarzame collectieve geheugen en netwerk te behouden voor Smallingerland.

Gelet op de resultaten die het huidige college boekt met de uitvoering van het coalitieakkoord "Meielkoar dogge wy mear" en de concrete resultaten die worden behaald, kiest CDA Smallingerland ervoor om Hartogh-Heys van der Lier ook voor de resterende periode te behouden.

Fractievoorzitter Tjebbe van der Meer: "Het is een weloverwogen keuze geweest om de heer Hartogh Heys van de Lier te vragen langer aan te blijven. Wij zijn content over het functioneren en de resultaten die geboekt worden voor Smallingerland, zoals de woningbouw en het upgraden van het centrum".

Hartogh-Heys van der Lier is erg content dat hij zich kan blijven inzetten voor de gemeente en het CDA Smallingerland. "Uiteindelijk doet een politieke kleur er niet toe om als wethouder en college om resultaten te behalen, maar ik ben blij dat ik namens het CDA ook de resterende periode uitvoering kan geven aan het coalitieakkoord".

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws

Poll: Wat is beste voor de Trynwâlden?

Eén mega school voor christelijk en openbaar onderwijs  
100%
Twee grote scholen op centrale plek  
0%
Nieuwbouw voor zeven scholen  
0%
Geen mening  
0%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!