Libertas wint met dubbele cijfers van Middelburg

Jouke Dantuma ma 7 oktober 2024, 10.52 sportnieuws

DAMWALD - Het klinkt waarschijnlijk raar na een 11-1 overwinning, maar Libertas had het bij vlagen erg lastig tegen zvv. Middelburg. Met name in de eerste helft had men vaak geen vat op het aanvalsspel van de Zeeuwen.

In de eerste twee minuten was het direct één en al spektakel. Beide teams kregen grote kansen. Alleen Silke van der Wal wist echter te scoren. Daarna golfde het spel op en neer en ontstonden er kansen over en weer. De grootste was voor Linda Bosma die de paal op haar weg vond.

Middelburg koos zoals gezegd voor een aanvallende tactiek. Dit ging echter gepaard met veel risico's. Coach Ruben Verhoev betrok steevast keepster Elisha Hofman voortdurend in de opbouw En juist in de opbouw ging het vaak mis bij Middelburg. Silke van der Wal profiteerde met haar tweede doelpunt hier optimaal van. Jildou Koning was via een voet van een verdediger van Middelburg vervolgens doeltreffend.

Maar het hoogtepunt van de avond moest nog komen. Dit was het geweldig mooie doelpunt van Myrna de Buck die daarmee de spanning enigszins terugbracht in de wedstrijd.

In de rust was coach Symen Abe lovend over de tegenstander en iets minder over het presteren van zijn eigen team. Hij had aan een kwartier nauwelijks voldoende om zijn pupillen instructies mee te geven voor de tweede helft. Die werden gelukkig opgepikt.

Libertas startte ijzersterk aan het tweede bedrijf. De eerste de beste aanval uit het boekje werd bij de tweede paal met een doelpunt door Marissa Elzinga beloond. Met een prachtige voetbeweging scoorde vervolgens Jildou Koning de 5-1.

De 6-1 kwam op naam van Linda Bosma. Daarna was het prijsschieten met doelpunten van Silke van der Wal (3), nogmaals Linda Bosma en Esther Dekker. Hoewel misschien naïef, maar Middelburg bleef volhardden in haar risicovolle tactiek.

Dit resulteerde ook in de tweede helft in een aantal kansen. Het was keepster Veselina Bukina die drie keer een doelpunt wist te voorkomen. Libertas heeft de eerste overwinning van het seizoen te pakken en kan zich nu opmaken voor de zware bekerwedstrijd tegen Drs. Vijfje.