Account
Logo
Zoeken
Ternaard begint met opruimen na grote brand
Archieffoto

Ternaard begint met opruimen na grote brand

vr 18 oktober 2024, 9.11 regionaal

TERNAARD - Drie loodsen aan de Hantumerwei in Ternaard zijn donderdagavond volledig uitgebrand. De brandweer gaf vrijdagochtend vroeg het sein 'brand meester'. De schoonmaakwerkzaamheden zijn vrijdag begonnen.

De gemeente Noardeast-Fryslân heeft aangekondigd dat ze vrijdag met veegwagens de omgeving in Ternaard zal schoonmaken. De inwoners worden geadviseerd om zelf de deeltjes uit hun tuinen op te ruimen en in de kliko te deponeren. Hierbij wordt aangeraden handschoenen te dragen, vooral vanwege de scherpe randen van mogelijke zonnepaneeldeeltjes, en de handen grondig te wassen na het opruimen.

De brandweer laat weten dat roetdeeltjes en deeltjes van zonnecollectoren veilig met een veger en blik kunnen worden opgeruimd. Voor meer informatie over veilig opruimen na een brand verwijst de brandweer naar hun website Fryslanveilig.nl.

In de drie loodsen stonden onder andere tanks met diesel en gas. De brandweer wist deze tanks nat te houden om te voorkomen dat ze zouden exploderen. Het woonhuis bij de loodsen zou (grotendeels) behouden zijn.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
0638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws