Account
Logo
Zoeken
© WâldNet

Dit is er overgebleven van de boerderij van wijlen Harrie

Auke Iedema ma 21 oktober 2024, 9.12 regionaal

DRACHTEN-AZEVEN - De rookwolken zijn maandag verdwenen aan de Doese tussen Drachten-Azeven en Drachtstercompagnie. Zondagmiddag brandde de afgelegen boerderij van wijlen Harrie Keizer (58) tot de grond toe af.

Op luchtfoto's is maandag goed te zien dat er niets meer is overgebleven van het gebouw.

Harrie Keizer pleegde op 26 september 2023 zelfmoord op het dak van zijn vervallen boerderij, omringd door politieagenten. De Leeuwarder Courant schreef eind 2023 een verhaal over deze excentrieke man die in een zelfgebouwd paradijsje woonde.

Op de bewuste dag werd hij achtervolgd door motoragenten vanwege het rijden zonder helm en kenteken. De situatie escaleerde toen Keizer zich met een wapen op het dak van zijn woning verschanste.

De politie stelt dat ze correct heeft gehandeld in deze "heftige situatie", ondanks kritiek van getuigen die menen dat de situatie anders aangepakt had kunnen worden.

Keizer worstelde al langer met de dreiging van gedwongen verhuizing en persoonlijke problemen. Zijn vrienden beschrijven hem als een complexe persoonlijkheid met een moeilijk verleden, die ondanks zijn eigenaardigheden gewaardeerd werd in de 'mienskip'.

FOTONIEUWS
fotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuws

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
0638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws