Account
Logo
Zoeken
Publiekscentrum Burgum kost te veel
© WâldNet |  De betrokken partijen. Het 'Friese' bord bevat ook twee spelfouten terwijl de gemeente Fries juist hoog in het vaandel heeft

Publiekscentrum Burgum kost te veel

wo 29 september 2004, 19.11 regionaal

BURGUM - De kosten voor de bouw van het publiekscentrum van de gemeente Tytsjerksteradiel rijzen de pan uit. "De gemeente is zonder een aparte directie beter en goedkoper uit", aldus architect Habets van de bond van Nederlandse Architecten. Voor 95.000 euro werd BCN Drachten ingeschakeld om directie te voeren. Uit de begroting (3 miljoen euro) blijkt dat Bonnema Architecten uit Hurdegaryp 216.000 euro ontvangt voor het ontwerp.

"Die 95.000 is erg veel en een royaal bedrag", aldus Habets. "De gemeente zou erg goede redenen moeten hebben om het zo te doen". Haite Schukking van de gemeente zegt: "Het bedrijf was al actief binnen de gemeente en is vrij gespecialiseerd". Een gevolg was wel dat tijdens de bouw op 10 mei 2004 dwars door een gasleiding werd geboord waarbij een schade van duizenden euro's ontstond. Habets pleit er voor dat de architect die het gebouw "door en door" kent ook directie voert zodat er één aanspreekpunt is. "Door de vele partijen is uiteindelijk niemand meer verantwoordelijk."

De gemeente Tytsjerksteradiel is op dit moment nog in discussie met bouwbedrijf Heijmans over wie nu de kosten moet betalen van de schade die ontstond door het gaslek. Als blijkt dat BCN zijn huiswerk niet goed heeft gedaan, zal de gemeente tevens de ontstane kosten moeten betalen voor de gevolgen van een goed betaalde directie.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws