14,6 °C

Privacybeleid

Al meer dan 15 jaar beschermen we uw privacy zo goed als we kunnen. Dat vinden we erg belangrijk. De AVG maakt het mogelijk om hierover uitgebreid te schrijven. Dat hebben we met onderstaand essay gedaan.

Dus veel leesplezier!

PRIVACY

Data opslag voor uw gemak
Bij het gebruik van de nieuwssite kunnen wij, Stichting WaldNet, uitgever van waldnet.nl informatie van en over u verzamelen. Deze gegevens verstrekt u ons op het moment dat u bijv. een account aanmaakt en daarmee gebruik wil maken van onze diensten. We verzamelen informatie om het voor de gebruiker gemakkelijk te maken. We doen dit niet uit commercieel oogpunt en de informatie wordt door ons niet gebruikt voor het serveren van advertenties. Wel serveren we advertenties via Google en deze diensten kunnen wel gebruik maken van dergelijke gegevens, doch niet afkomstig van ons. We vinden privacy erg belangrijk en daarom verhandelen we geen data en gegevens.

Maximale beveiliging van uw gegevens
Alle privacy gevoelige gegevens die u op WaldNet achterlaat, worden met zorg opgeslagen. De wachtwoorden zijn gecodeerd opgeslagen en met de data gebeurt niets anders dan de opslag ervan zodat u niet telkens de gegevens opnieuw hoeft in te voeren. Met SSL wordt de verbinding tussen uw devices en de site gecodeerd. Op deze wijze is alle communicatie extra beveiligd.

Ip adres
Bij elke plaatsing (een reactie, item in vraag en aanbod of agenda, etc.) wordt standaard het ip adres opgeslagen en gekoppeld aan deze informatie. Mensen die anoniem iets voor de grap plaatsen kunnen we dan beter traceren en van de site weren. Dit geldt ook voor de zogenaamde 'bots' die nepadvertenties plaatsen in de rubriek vraag en aanbod. Dit misbruik is tevens een reden waarom we het gebruik van een account in het leven hebben geroepen.

Advertenties
Advertenties worden via Google Adwords geserveerd en we analyseren het aantal bezoekers via Google Analytics. WaldNet doet verder niets met de prive gegevens van bezoekers. Via Google Analytics is alleen te zien waar bezoekers zich bevinden (bijv. Dokkum, Drachten, Burgum etc.) en deze data is niet gelinkt aan personen.

ACCOUNT OP WALDNET
Voor het aanmaken van een account op WaldNet worden de volgende gegevens verzameld:

 • Gebruikersnaam
 • Wachtwoord
 • Naam
 • Woonplaats
 • E-mail
 • Ip-adres

De gebruikersnaam is nodig omdat dit de naam is die gebruikt wordt bij het plaatsen van reacties op de site. Het wachtwoord wordt versleuteld opgeslagen. De naam, woonplaats en e-mail zijn nodig zodat de gebruiker niet altijd deze gegevens opnieuw hoeft in te voeren. Zo kan de gebruiker items plaatsen in de agenda of vraag en aanbod en dan zijn een aantal gegevens al ingevuld. Optioneel is het ook nog mogelijk om je telefoonnummer op te slaan. Dit wordt dan ook automatisch ingevuld als je een item plaatst. Het account is er dus om het gemakkelijker te maken voor de gebruiker. Door een e-mail te sturen naar info@waldnet.nl is het mogelijk om uw account op te heffen. Uw gegevens worden dan verwijderd. Alleen uw gebruikersnaam blijft bestaan bij de reacties die u mogelijk heeft geplaatst. We werken nog aan de mogelijkheid om zelf reacties te wijzigen en te verwijderen.

Geen advertenties
Bijkomend voordeel van een account is dat de gebruiker geen advertenties te zien krijgt. We doen dit om actieve gebruikers (die iets bijdragen aan de site) te belonen. Als een gebruiker is ingelogd dan wordt er niets externs (van Google Ads of Analytics) ingeladen. Deze functie is op dit moment ingebouwd als aanloop voor een 'betaald abonnement'. Gebruikers die ons werk waarderen, kunnen in de toekomst tegen een kleine vergoeding deze site sponsoren en als ruil ontvangt deze gebruiker een advertentievrije site.

Nieuwsbrief / e-mail marketing
WaldNet verzendt geen nieuwsbrief of doet andersoortige nieuwsbrieven de deur uit. De enige keren dat u vanaf onze server mail kan ontvangen, dan heeft dat te maken met de diensten van WaldNet. Als u uw wachtwoord opnieuw opvraagt of een item plaatst (in de onderstaande gemelde rubrieken) dan is het mogelijk dat gebruikers contact met u opnemen via mail. Deze e-mail wordt dan vanaf onze server verzonden. De actie hiertoe ligt altijd bij een andere gebruiker die u een bericht wilt sturen.

VRAAG EN AANBOD
Het is mogelijk om zowel met een account of zonder een item te plaatsen in de rubriek vraag en aanbod. De onderstaande gegevens zijn al automatisch ingevuld als u een account heeft. Bij een losgeplaatste advertentie moet u deze handmatig invoeren:

 • Naam
 • E-mail
 • Telefoon
 • Plaats

Deze gegevens zijn nodig om contact op te kunnen nemen (als iemand interesse heeft voor hetgeen aangeboden). Voor het plaatsen van het item zijn verder nog aanvullende gegevens nodig. Deze gegevens hebben betrekkening op hetgeen dat aangeboden wordt. Gebruikers met een account kunnen het geplaatste item zelf weer verwijderen. Gebruikers die een 'los' item hebben geplaatst, kunnen deze weer verwijderen via een e-mail die ze ontvangen nadat ze het item plaatsen. Bij elke plaatsing ontvangt de gebruiker (die niet is ingelogd met een account) een e-mail. In deze e-mail staat een link waarmee de advertentie verwijderd kan worden.

UITGAANSAGENDA
Bij het plaatsen van een item in de rubriek Uitgaansagenda worden de volgende gegevens verzameld:

 • Tijd / datum
 • Activiteit
 • Locatie
 • Plaats
 • Omschrijving
 • Website
 • Telefoonnummer
 • Soort
 • Naam
 • E-mail

Een deel van de gegevens is al dan niet verplicht. De meeste gegevens hebben betrekking op de activiteit. De enige persoonsgegevens zijn (indien ingevuld) het telefoonnummer, naam en e-mail adres. Gebruikers die een agenda item plaatsen, kunnen deze zelf weer wissen. De informatie verdwijnt dan van de server. Ook na het verstrijken van de datum verdwijnt de ingevoerde activiteit na 30 dagen van de site.

MISDAAD IN JE STRAAT
Bij het plaatsen van een item in de rubriek Misdaad in je straat worden de volgende gegevens verzameld:

 • Naam
 • E-mail adres
 • Mobiel nummer
 • Plaats (van misdaad / vermissing)
 • Foto
 • Gegevens omtrent vermissing

Het mobiele nummer vragen we omdat we zeker willen zijn dat er geen misbruik van de rubriek wordt gemaakt. Er wordt een sms ter controle gestuurd. Via uw e-mail adres kunnen mensen (desgewenst) contact opnemen. Het ip adres wordt bij vrijwel alle activiteiten standaard automatisch opgeslagen. De andere gegevens zijn nodig om uw vermissing / misdaad te kunnen melden.

Via de sms is het mogelijk om uw geplaatste item te wissen. Deze wordt dan direct van de server verwijderd en uw gegevens zijn niet meer in 'ons bezit'. De gegevens worden verder niet voor andere doeleinden gebruikt dan alleen de plaatsing van het item in de genoemde rubriek.

CONTACTFORMULIER
Als u het contactformulier invult dan kunt u desgewenst uw naam, e-mail adres en andere gegevens aan ons sturen. Dat hoeft niet. Als u dat wel doet, zijn deze gegevens in ons bezit. Ook wordt het ip adres opgeslagen. Deze gegevens worden langere tijd bewaard. We doen dat omdat we mogelijk misbruik van de site via deze gegevens kunnen opsporen. Tevens is de melding vaak de bron van een nieuwsfeit of aanleiding tot het bewaren van deze data.

ZOEKEN / NIEUWSARCHIEF
U kunt helemaal vrij zoeken in het nieuwsarchief van WaldNet. De gebruikte zoektermen worden niet opgeslagen, verzonden of geanalyseerd.

Laatste update: 25-05-2018

 

14,6 °C

7 inbraken

7 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
 
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Vul de sudoku in met de getallen 1 tot en met 9. Zodat in elke lijn de cijfers 1 tot en met 9 één keer voorkomen.

Of speel iets anders op WâldNet Games.