14.2 °C

Woningaanbod

 
Klik hier voor het bedrijfsaanbod
 
It West 14, AugustinusgaEUR 549.000,-
Straat It West 14
Postcode 9284 KE Augustinusga
 
Oppervlakte m2
Perceel 3717 m2
Volume m3
  
  
 
Omschrijving:

Energiezuinig, levensloopbestendig wonen op een pracht locatie met vrij uitzicht en een gastenverblijf? Deze authentieke woonboerderij, gelegen op ca. 3.717 m? eigen grond, heeft het allemaal!

De woning beschikt, dankzij de vele energiebesparende maatregelen, ruim over het zuinigste A-label. Rondom de woning is namelijk een nieuwe ge?soleerde muur geplaatst, tevens is de woning onlangs geheel voorzien van (HR++)isolatieglas (waarvan het overgrote deel kunststof), is het dak ge?soleerd, is de cv-combiketel in 2018 vervangen middels de energiezuinige Intergas HRE (met A-label pomp) ?n zijn er maar liefst 40 zonnepanelen geplaatst.

In 2021 tot en met 2022 is de gehele woning grondig onder handen genomen. Zo is de schuurruimte omgetoverd tot een ware extra woonkamer met slaapkamers en badkamer en een vernieuwde bovenverdieping. De woning kan dus in zijn geheel gebruikt worden als kangoeroewoning. Ook is het gebruik als gastenverblijf daarom een mogelijkheid! Tevens zijn alle ruimtes opgepakt met nieuwe pvc-vloeren, vloerverwarming op de gehele begane grond, nieuwe betonvloeren op verschillende plekken. Ook is de rieten kap grondig aangepakt in 2021. Het elektrisch is ook onder handen genomen, zo is het volledige achterhuis vernieuwd en is er een nieuwe meterkast geplaatst. Ook het dakkapel van het achterhuis is niet overgeslagen.

De woonkamer van het voorhuis is momenteel in gebruik als ??n van de twee woonkamers, maar kan uiteraard ook gebruikt worden als een extra slaapkamer op de begane grond. Hierdoor heeft de woning maar liefst 5 slaapkamers!

Er zijn meerdere nieuwe badkamers (o.a. ensuite aan de slaapkamers) en toiletruimtes gerealiseerd en zijn de woonruimtes optimaal benut door het realiseren van extra slaapkamers boven de voormalige schuurruimte. De keuken is gerenoveerd, evenals de deuren en bijna al het houtwerk.

Het geheel is zeer goed bereikbaar en ligt aan een 30km-doorgaande weg aan de rand van Augustinusga. Ondanks het feit dat de woning energiezuinig verbouwd is, zijn vele authentieke details bewaard gebleven. Wij leiden u dan ook graag rond om alles met u te bespreken in- en rondom deze woning.

Achterhuis (2022 gerealiseerd)
Begane grond:
Zeer sfeervolle en lichte woonkamer met o.a. een prachtige open ruimte, grote vide van eikenhout met paracord, loftdeuren en vele authentieke details zoals het prachtige stalraam, balkenplafonds en de bintenconstructie; toiletruimte met toilet en fontein; de royale tweepersoonsslaapkamer heeft een heerlijk ruime en zeer luxe badkamer met 2 luxe waskommen met koper kleurige muurkranen, een dubbele inloopdouche (koperkleur); een wellness bubbelbad met whirlpool en een prachtige luxe toiletruimte.

Etage:
Vide met grote vernieuwde dakkapel en een zeer ruime hobbyruimte (ca. 22,7m?); royale en zeer sfeervolle slaapkamer met slaapruimte in een ingebouwde hoogslaper (eigenlijk 2e etage) en knusse extra ruimte.

2e etage:
Luik naar bergzolder.

Voorhuis:
Entree/hal aan zijgevel; vernieuwde meterkast; keukenruimte met L-vormige landelijke eetkeuken met losstaand gasfornuis; woonkamer met balkenplafond, bedstedekasten en houtkachelaansluiting; 2e tweepersoonsslaapkamer bereikbaar via de hal; nieuwe luxe toiletruimte met wandcloset, fontein en urinoir; bijkeuken met witgoedaansluitingen en wastafel.

1e etage:
Zeer sfeervolle authentieke slaapkamer voorzien zeer veel kastruimte en een nieuwe moderne badkamer ensuite, voorzien van inloopdouche en toiletruimte met wandcloset en fontein.

Rondom de woning ligt een ruime zeer vrije tuin met broeikas, weiland, vele zonneterrassen, bergruimten (als bijvoorbeeld de prachtige stookhut) en heerlijke zitplekken. De zonnepanelen zijn gesitueerd op de achtertuin.

Het dorp Augustinusga is een landelijk gelegen dorp, maar op korte afstand van grotere plaatsen, zoals Surhuisterveen (ca. 5 autominuten) en Buitenpost (ca. 7 autominuten) waar vele winkelvoorzieningen aanwezig zijn, alsmede uitgebreide spoorvoorziening. Daarnaast ligt de snelweg A7 (naar Groningen-Drachten-Heerenveen) op korte afstand.

Maak nu een afspraak om deze heerlijk vrije woonboerderij met gastenverblijf van binnen te bekijken! U bent van harte welkom bij It West 14 te Augustinusga.

Klik hier voor meer informatie over deze woning