18.3 °C

Woningaanbod

 
Klik hier voor het bedrijfsaanbod
 
Optwizel 24, TwijzelEUR 250.000,-
Straat Optwizel 24
Postcode 9286 ED Twijzel
 
Oppervlakte m2
Perceel 455 m2
Volume m3
  
  
 
Omschrijving:

Op naar Twijzel, naar deze verrassend ruime woning op het adres Optwizel 24! De vrijstaande woning met maar liefst 155 m2 woonoppervlakte, een perceel van 455 m2 en een vrijstaande stenen garage biedt volop mogelijkheden. De woning heeft op de 1e verdieping 4 slaapkamers en beschikt over een slaap- en badkamer op de begane grond wat gelijkvloers wonen mogelijk maakt.

De woning is gebouwd in 1907 door de heer Douwe Faber van Bakkerij Faber. De in de gevel gemetselde steen D.F. 11.3.1907 verwijst hier nog naar. Voorheen zat de bakkerij/winkel in een deel van de woning gevestigd en woonde men erbij, echter is het object nu al jaren als woonhuis in gebruik. De woning biedt volop karakteristieke elementen van binnen en van buiten. De mansardekap zorgt voor veel woonruimte op de verdieping. Het geheel is daarnaast goed onderhouden en zit keurig in de verf.

Volledig wonen is volgens de bestemming Centrumdoeleinden toegestaan, al dan niet in combinatie met een aan huis gebonden beroep of bedrijf of detailhandel. Voor nadere informatie en uitleg over de mogelijkheden kunt u het bestemmingsplan raadplegen.

De indeling van de woning is als volgt:
Begane grond:
Entree via de voordeur aan de zijkant van de woning; ruime hal; kelder; toiletruimte met staand toilet; slaapkamer van ruim 9 m2; woonkamer van 21 m2 aan de voorzijde van de woning; woonkeuken/eetkamer met keuken in L-opstelling met een totale grootte van ca. 27 m2; badkamer met inloopdouche en wastafel; hal met achter entree; bijkeuken met witgoedaansluitingen, CV-opstelling en uitstortgootsteen;
Trapopgang (in de woonkeuken) naar de eerste verdieping: Royale overloop met bergruimte; 4 royale slaapkamers waarvan 1 met frans balkon.

Buitenom:
Aan het einde van de lange oprit staat een vrijstaande stenen garage met elektrisch bedienbare kanteldeur en met ruimte voor een auto. De tussenwanden in de garage schermen de 2 berg- en/of hobbyruimtes af van de plek waar de auto kan staan. De zolder van de garage biedt tevens veel opbergmogelijkheden. Doordat de woning gunstig staat op het perceel, ligt het grootste gedeelte van het 455 vierkante meters tellende perceel achter de woning. De diepe achtertuin op het noordwesten biedt veel privacy en beschutting. Ook de zonliefhebber kan te kust en te keur want de hele dag door is er in de tuin wel een zonnig plekje te vinden op zomerse dagen. En heeft u groene vingers? Ook daarvoor leent deze tuin zich perfect!

Het dorp Twijzel:
Twijzel heeft goede aansluitingen naar o.a. Buitenpost, De Westereen, Leeuwarden en Groningen. Ook zijn er voorzieningen te vinden in Twijzel, zo is er bijvoorbeeld een basisschool, diverse sportverenigingen, een wegrestaurant met caf?, restaurant en snackbar en een tankstation met een grote en luxe shop waar ook een broodjeskiosk in is gevestigd.

Buitenpost is gelegen op zeer korte afstand (ca. 2 kilometer), vanwaar u ook met de trein naar Leeuwarden en Groningen kunt reizen. Buitenpost is de hoofdplaats van de gemeente Achtkarspelen en heeft vele voorzieningen zoals winkels, scholen (o.a. voortgezet onderwijs en MBO) en het gemeentehuis.

Enthousiast? Bel snel voor een bezichtiging in van Optwizel 24 in Twijzel! Onze makelaars leiden u graag rond!

Klik hier voor meer informatie over deze woning