17 °C

'Sterrenwacht wordt nek omgedraaid door woningbouw'

Publicatie: zondag 23 januari

 

REACTIES

Volledig mee eens.Elingsloane is de juiste plek voor nieuwbouw.

bigfoot55 uit Burgum

 

Elingsloane en de oude velden van vv Bergum.
Voorstel van Jaap Kingma een aantal maanden geleden.
Ingang nieuwbouw kan daar op verschillende manieren.

Burgum 63 uit Burgum

 

By de Elingsloane en De Warren is genôch romte, lit de stjerrewacht moai bestean en bou dêr.

frikandelbroadsje uit Damwâld

 

Dus over 10/20 jaar zijn er nog huizen nodig en wordt er toch uiteindelijk gebouwd op de Kloosterlaan. En over 50 jaar staat er vast een woonwijk tot aan de N31. Van uitgaande dat er altijd mensen bijkomen.

blackeagle uit Damwâld

 

sterrenwacht kan ook prima bij het pm kanaal,richting moninkweg suwald,is de sterrenwacht belangrijke dan wonen,kom nou

kreta uit Sumar

 

Het lijkt er op dat mensen die tegen de bouw van woningen zijn daar, de sterrenwacht "misbruiken" om hun gelijk te halen?

Kees van der Meer uit Burgum

 

Wat jammer dat omwonenden het observeum 'misbruiken' om op deze manier te hopen dat er geen woningen in hun achtertuin gebouwd worden. Helaas zal er ergens in Burgum gebouwd moeten worden en het zou inderdaad jammer zijn als het observeum daar last van zou krijgen.
Alle gebieden die aangewezen worden als mogelijke bouwlocaties hebben hun eigen geschiedenis en verleden en bij elke locatie zijn er mensen waarbij het pijn doet als daar gebouwd gaat worden.
Er moet eerst maar eens bewezen worden dat het observeum daadwerkelijk niet meer op de huidige locatie kan functioneren als daar woningbouw komt. Een alternatief zou kunnen zijn om het observeum naar de Warren te verhuizen, daar is het mooi donker! Dan zijn de mensen die nu actie voeren ook blij want het observeum kan blijven bestaan!

Lisa_123 uit Burgum

 

zo sterrekieker kan best ergens anders... en maar 800 steunbetuigingen, dat is maar 10 procent van burgum, dus bouwen maarrr

jesnie uit Nijega

 

Inderdaad heel Friesland maar volsmijten met woningen en zonneparken, natuur,rust allemaal onzin, als de sociale cohesie wegvalt, en dat gebeurt, is er des te meer spektakel. Heerlijk, ik heb de popcorn al klaar staan.

doekos uit Drachten

 

Bietsje ferstoan om der huzen te bouwen!!!

aussie2 uit Rohel

 

Een alternatieve locatie zou ook kunnen, maar daar wordt voor het besluit om te bouwen toch over nagedacht? Hoor en wederhoor, hoe moeilijk is het? Oh nee, Tytjerkstradiel, we kloten maar wat aan.

burgumwest uit Burgum

 

is in roden ook het geval zijn nu appartementen in gebouwd

mallefries uit Drogeham

 

Ik zou de sterrenwacht op het binnenhof plaatsen

wdm uit Hoornsterzwaag

 

Ik snap dat wachten op sterren niet zo. Ik zie ze elke nacht.

Magoe, all jokes aside. Het buitengebied van Burgum is prachtig en zeker een trekker voor de groei van het dorp. Beetje dom om juist dat dan vol te bouwen met nieuwbouw.

lebuinus uit Twijzel

 

Woningbouw is inderdaad noodzakelijk maar het iss niet te begrijpen dat historische gebouwen platgegooid worden om vervolgens een kilometer verder een nieuw gebouw te plaatsen, vervolgens wordt er gebouwd op plaatsen die juist de natuur en het landschap uniek maken. Waarom niet investeren in bestaande gebouwen ik denk niet dat de kosten werkelijk veel hoger liggen maar dat het voor de gemeentes een prestige en lobby kwestie is ,Veel mensen zouden graag in een historisch gebouw aangepast aan deze tijd willen wonen

Theodora uit Ureterp

 

Ik snap het probleem niet sterren zie je meestal als het al goed donker is. Dus laat op de avond of snacht's. De buurtbewoners willen geen huizen voor of achter in de tuin en misbruiken nu de sterrenwacht voor hun gemenebest. Bouwen op Ellingsloane en Heechiem en snel.

Waldruier uit Burgum

 

Ik zeg bouw ergens anders.

tnt30 uit Drogeham

 

Kenne dizze húzen moai nei Quatrabras. Der wolle hja graach nijbou. Allegearre bliid soe ik sa sizze.

Meilêzer uit Hurdegaryp

 

Voor het geven van een reactie op bovenstaand nieuwsartikel dient u eerst in te loggen.

Log in

Nog geen account? Meld je gratis aan