14.3 °C

Politie blokkeert oprit richting A7 voor boeren

Publicatie: woensdag 22 juni

 

REACTIES

Groote respect voor onze boeren. Is bij de overheid en bij de meeste burgers compleet verdwenen..

Frieskk uit Drachten

Kun je dat even onderbouwen?

gaatse uit Schapehals

Er is best respect voor boeren, maar 'respect hebben' is niet hetzelfde als 'ongeremd hun gang laten gaan'.

Er moet gewoon wat aan de uitstoot van stikstofverbindingen (o.a. NOx en NH4) gedaan worden.

Ratio uit Willemstad

Overigens erken ik ook dat het probleem ook gewoon door de Nederlandse politiek is veroorzaakt.

Jarenlang was het adagium, o.a. van de VVD en CDA, dat de agrarische sector moest groeien en zo veel mogelijk moest gaan exporteren, terwijl men wist dat het problemen zou opleveren. En nu staan ze voor het probleem dat ze zelf veroorzaakt hebben.

En wat is de oplossing? Kille sanering... Help de boeren dan op z'n minst met omschakelen naar bijv. een andere bedrijfsvoering, bijv. minder vee en dat dan aangevuld met andere economische activiteiten.

Ratio uit Willemstad

Helemaal eens Ratio. Het is net als met een open wond, als er niets aan wordt gedaan gaat het steeds meer etteren en leidt het uiteindelijk tot amputatie.

oarsom uit Broeksterwâld

En net alinne bij CDA en VVD, mar ek yn de tiid fan den Uyl wie dat al de tendens.

Booster 3.0 uit Pieterzijl

Wat snap je niet aan "onder andere", Booster 3.0?

De KVP en ARP zijn overigens gewoon voorlopers van het CDA.

Ratio uit Willemstad

En de boeren hjir freechje der ek wol wat om troch hjir fan dy bargestront út Brabân troch Luimstra oer it lân ride te litten.

Booster 3.0 uit Pieterzijl

@Ratio it liket as drukst it in bepaalde polytike kant út mar dat belied waerd keamerbreed droegen troch hast alle partijen en grien links hat doe nea protesearre, dat kaem letter pas.

Booster 3.0 uit Pieterzijl

 

Alle maal bekeuren voor rijden op de snelweg

andersiets uit Dokkum

😝👎🏻

slingeraar uit De Westereen

@andersiets: zeur toch niet zo! Ik geef de boeren groot gelijk dat ze dit doen! Het moet maar eens ophouden met alles bij de beiden neer te leggen!

jes74 uit Drachten

Nee, laat ze de gewone man maar hinderen. Boeren denken altijd dat ze alles mogen. Flinke boetes hadden ze moeten uitdelen.

rommie uit Oudwoude

🔫🔫🔫🔫🔫🔫🔫🔫🔫

andersiets uit Dokkum

 

hh boeren koppen NU EENS EENRICHTING en allemaal stemmen op WILDERS of thuisblijven DANK U
BEKIJK DE STIKSTOF IN UKRAINE !!!EN NEDERLAND HEPT MEE!!!

apeboom uit Oudega

Je grammatica zegt genoeg..

MisteryLeak uit Drachten

Hept mee is denk ik een nieuwe dans of zo😂😂

Kareltje uit Aalsum

 

Hulde aan de boeren.. zou de mensen sieren om naast deze mensen te gaan staan..

bignick2 uit Drachten

 

Hulde aan de boeren! Laat het maar eens doordringen tot de burgers op wat voor partijen dat ze stemmen!

aussie2 uit Eastermar

aussie2: boeren stemmen al sinds de prehistorie op CDA, VVD, SGP en CU. Ze stemmen dus op die partijen die hen altijd de hand boven het hoofd hebben gehouden ten behoeve van de agrarische industrie ( veevoer, kunstmest, veeartsen, loonbedrijven, etc). Nu VVD, CDA en CU door de rechter zijn gedwongen eindelijk serieus werk te gaan maken van de stikstofproblematiek, nu valt men de eigen clubs af. Boeren hebben altijd op rechtse partijen gestemd. Laten ze dan nu niet alleen de schuld op D'66 schuiven en net doen alsof die partij als enige in de coalitie zit. Ik heb ook kritiek op de plannen, maar de hoofdschuldigen aan dit drama zijn toch echt het CDA en de VVD van Rutte.

waldrinner uit Drachten

 

Elke pannekoek die tegen dit soort protesten is heeft echt werkelijk geen idee van wat er gaande is. Maar vergeet ook dat er zonder geen eten is! Alles wat men in zijn mond douwd is hoe dan ook afkomstig van boeren!

masterrutger uit Drachten

Ha, ik ben faliekant tegen dit soort protesten en.. weet zeker wel wat er aan de hand is. En beste rutger, al die boeren die nu NIET meedoen aan de protesten kunnen ons meer dan voldoende voedsel leveren.

oarsom uit Broeksterwâld

Ik weet prima wat er gaande is en vind het ook niet kunnen hoe er vanuit de politiek nu met de boeren wordt omgegaan nadat de politiek het probleem zelf veroorzaakt heeft.

Maar dat betekent niet dat ik automatisch achter deze wijze van protesteren sta. Dit is ordinair burgertje pesten en in het licht van eerdere acties en uitspraken neigt het gewoon naar agrarisch terrorisme: met (dreiging van) maatschappijontwrichtende acties en met dreiging van geweld je politieke wil doordrukken.


De uitspraak 'zonder boeren geen eten' is overigens een ordinaire drogreden. Inderdaad, zonder boeren is er ook geen voedsel - in ieder geval niet zoals wij dat gewend zijn. Maar er wordt niet aangestuurd op 'geen boeren', maar op 'een vermindering van de veestapel'. Dat is niet hetzelfde.

Ik weet niet of je de kaartjes van ARTE hebt gezien, maar Nederland schiet er belachelijk hoog uit qua veestapel ten opzichte van andere Europese landen. We zijn de veestal van Europa. Wij beschadigen onze natuur met stikstofverbindingen om landen als Frankrijk, Duitsland en Polen te voorzien van voedsel dat ze zelf ook kunnen produceren.

Ratio uit Willemstad

Toe maar.. terrorisme?? Zwaar woord en zwaar overtrokken. Als de mensen t niet voelen dan gebeurt er ook niks ratio.. moet nog veel meer gedemonstreerd worden wat mij betreft. De elite denkt baas te zijn, maar t is andersom.

bignick2 uit Drachten

Ik denk dat een vertraging van een minuut of 45 tot een uur bijzonder vervelend is, maar nog niet onder de noemer terrorisme valt.

Eik uit 't Kret

"Zwaar woord en zwaar overtrokken."

Niet meer overtrokken dan die vergelijking met de Jodenvervolging door die FDF-flapdrol.De radicale boeren vertegenwoordigen overigens bijlange niet alle boeren. Er zijn ook boeren die wel achter hervorming van de agrarische sector staan ... maar daar hoor je weinig over; zijn niet interessant voor de media. Schrijven over schreeuwers is veel leuker.

Ratio uit Willemstad

@ratio vermindering van de veestapel.. dat is niet alles. Niet voor niks dat men boeren wil onteigenen en overal wil bouwen. En die kaartjes die jij gezien hebt.. daar staat ook op dat Nederland het land is met de groetste bevolkingsdichtheid.

masterrutger uit Drachten

Even goed lezen wat ik schrijf, Eik. Ik zeg namelijk niet dat deze actie op zichzelf een terroristische daad is.

Ratio uit Willemstad

Nee je zegt radicaal, terroristische daad, allemaal woorden die de linkse elite ook gebruikt. Dat er goed met de natuur moet worden om gegaan is een feit... Maar pak dan schiphol aan en de grote vervuilende bedrijven.. de regering wil boeren onteigenen van land ratio... Zullen ze eens bij jou moeten doen, dan piep je wel anders.

bignick2 uit Drachten

 

Goed zo boeren de beuk er in.

Pake Proem uit Drachten

 

Hulde aan de boeren, en nu de rest v.h. volk nog. De boeren zijn niet het stikstofprobleem, maar onze regering met hun "great reset" agrnda

willemke66 uit Twijzelerheide

Och och.... Weer die dekselse 'great reset'. Ik bel wel even met Klaus Schwab 📱,misschien kan die nog wat regelen 😎 🤪

PeterEnZout uit Drachten

 

🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜

wietkweker uit Wijtgaard

Jeetje 🙃 😆 Goed bezig 🚜. Ook al files op Waldnet ✅.

PeterEnZout uit Drachten

Zeker! We mogen overal protesteren, dus ook op de digitale snelweg 🛣
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜

wietkweker uit Wijtgaard

 

🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜
🚜

SeatIbiza6J<3 uit Drachten

 

Volgens mij hebben ze in den haag oogkleppen op
Dus hulde aan de boeren laat jullie maar horen

repelsteel uit De Westereen

 

Hulde aan alle boeren!
Zonder de Boer hebben wij geen Voer!💪💙🤍❤ land in nood!

Frysk Famke uit Drachtstercompagnie

 

over welke boeren hebben wij het hier? die met 100.000 varkens of met 500.000 kippen?

teuske uit Drachten

 

Hard aanpakken als ze op de snelwegen komen.Ze kunnen ook in bussen naar een protest locatie gaan.Dit slaat nergens op. Dat ze protesteren is logisch,maar dat kan ook anders. Kom met argumenten en een goed verhaal ipv met een trekker.

centraal uit Dokkum

 

Het uitkopen van boeren rond natuurgebieden is één van de belangrijkste manieren waarmee minister Christianne van der Wal (Natuur & Stikstof) en het kabinet de stikstofcrisis hopen op te lossen. In het regeerakkoord hebben VVD, D66, CDA en CU daarvoor tot 2035 liefst 7,5 miljard euro gereserveerd.

In een vandaag gepubliceerde internetconsultatie worden de details van de eerste twee regelingen onthuld: veehouders die een bepaald minimum aan stikstof uitstoten - ten minste 50 mol stikstof per jaar - krijgen honderd procent van de marktwaarde van hun bedrijf vergoed. Zij moeten dan wel ten minste 95 procent van hun koeien, 80 procent van hun varkens, kippen of kalkoenen blijvend opgeven.

De doorsnee burger heeft moeite met rond komen dankzij een gierende inflatie, maar het kabinet gaat doodleuk 7,5 miljard euro gebruik om boeren op te ruimen.

Ruimen of opruimen zijn woorden die je tegenwoordig heel veel tegenkomt. Pluimveehouders doen niet anders dan hun dieren ruimen vanwege een vogelgriep en de overheid wil niets liever dan boeren ruimen ‘om de natuur te redden’.

In werkelijkheid doen ze dat niet om de natuur te redden, maar om de New World Order te kunnen installeren.

Daarnaast: stikstofbelasting in natuur is geen groot probleem. Nederland heeft er groot probleem van gemaakt door normen stikstofneerslag (KDW’s) zo laag te stellen op Natura2000 gebieden, dat die NOOIT gehaald kunnen worden. En overschrijding KDW’s is niet per se natuurschade.

Net zoals bij ‘coronavaccinatie’ tellen normale redelijke argumenten al lang niet meer. Het is de grotere agenda die er hoe dan ook zal worden doorgeduwd.

Frieskk uit Drachten

"In werkelijkheid doen ze dat niet om de natuur te redden, maar om de New World Order te kunnen installeren."

Wappie-alert!

Ratio uit Willemstad

 

Heb liever dat ze het gespuis in Ter-apel in de gaten houden ipv hard werkende boeren.

wadloper uit Oudwoude

Die worden straks ergens anders opgevangen 🙃 ⛴


https://www.nhnieuws.nl/nieuws/305394/gemeente-velsen-wil-zeecruiseschip-met-1000-vluchtelingen-in-velsen-noord

PeterEnZout uit Drachten

op de boot en terug naar eigen land

nokko22 uit Houtigehage

 

Trots op de boeren, samen staan we sterk. Van mij mag dit nu minimaal elke maand gebeuren, zolang de politiek hun zin blijven doordrukken op deze kansloze manier.

hendrik1980 uit Leek

 

🔫🔫🔫🔫🔫🔫🔫🔫🔫🔫🔫🔫🔫🔫🔫🔫🔫🔫🔫🔫🔫🔫🔫🔫🔫🔫

andersiets uit Dokkum

 

@Ratio: laat ze dat dan eerst bij de industrie en de vliegvelden gaan zoeken ipv ALWEER de boeren aan te pakken. Die hebben al genoeg moeten doen de afgelopen jaren. Toen er lockdowns etc waren en er meer thuis gewerkt werd was er minder uitstoot maar de boer bleef gewoon aan het werk! Ik sta achter de boeren, ben het helemaal met ze eens! Straks is er geen boer meer in NL en moet alles uit het buitenland komen, wordt alles ook véél duurder.

jes74 uit Drachten

1. Als je op mij wilt reageren, is het handiger om direct onder mijn reactie te reageren i.p.v. een losse reactie te plaatsen.

2. Natuurlijk moeten alle bedrijfstakken meehelpen met de vermindering van de uitstoot van stikstofverbindingen.

En natuurlijk was de uitstoot lager toen velen thuis werkten; logisch want er was minder verkeer. Dat doet er echter niets aan af dat de agrarische sector nog altijd de grootste uitstoot van stikstofverbindingen heeft - specifiek ammoniak. Het is gewoon struisvogelpolitiek om dat te ontkennen.

3. Overigens ben ik ook tegen een kille sanering, zoals ik in een eerdere reactie ook schreef. Maar er moet iets gebeuren. Het uitstelgedrag heeft nu gewoon te lang geduurd.

Ratio uit Willemstad

1) mag ik zelf weten waar ik het neerzet! Je hebt het gelezen en dat was mijn bedoeling! En als Waldnet nou eens niet zo belachelijk doet met hun opmerkingen dat je maar na zoveel minuten iets mag plaatsen.... Ik had het nl wel goed staan maar doordat ik zolang moest wachten heb ik het uiteindelijk zo gedaan!

Er moet nu idd iets gebeuren maar voor de zoveelste keer worden alleen de beiden aangepakt. De weggebruikers worden amper gepakt want er wordt niet gecontroleerd op de snelheid, teruggebracht naar 100 maar een enkeling (en daar ben ik er zelf 1 van, al jaren overigens) die het ook daadwerkelijk rijdt! De industrie stoot ook vele uit maar daar wordt nu niets mee gedaan!

jes74 uit Drachten

Klimaatminister Jetten heeft nog een manier gevonden....


https://www.telegraaf.nl/w/70416832/

PeterEnZout uit Drachten

Prima, reed ik toch al jaren zowel overdag als 's avonds. Scheelt een hoop benzine, en helemaal met deze prijzen is dat niet verkeerd.

jes74 uit Drachten

Dan maar fietsen 🚴 of wandelen 🚶 😁

PeterEnZout uit Drachten

 

En ondertussen rotzooien andere europese landen lekker door en het braafste jongentje (nederland) van de EU, draait de bevolking de duimschroeven op alle fronten aan. De vervuiling door de oorlog in oekraine, die de rest in stand houdt, nog maar even buiten beschouwing laten. Wat willen we in godsnaam op deze postzegel die we nederland noemen

Me myself uit Burgum

Nederland staat al jaren onderaan in lijstjes wat betreft milieu.

Nederland wil klaarblijkelijk wel voor 70% van hun veestapel voor export bestemmen. Lijkt me dat die 70% heel veel ruimte vrijmaakt op de postzegel.

J-One uit Buitenpost

"En ondertussen rotzooien andere europese landen lekker door"

Je bedoelt die landen die t.o.v. Nederland amper een veestapel hebben. Die landen, zoals Frankrijk en Polen, waarvoor wij op grote schaal vee houden en lokaal een ecologische ramp (verschraling van de flora en bijgevolg de fauna, wat op z'n beurt ook risico's voor de voedselvoorziening heeft) aan het veroorzaken zijn.En ja, oorlog is ook vervuilend. En ja, vervuiling verwaait deels ook. Maar vervuiling is nog altijd het ergst op de plaats waar het ontstaat; de grootste neerslag is altijd in de directe omgeving.


Vergelijk het met auto's die door een straat rijden: de uitstoot verwaait, maar de ergste vervuiling is toch echt in de betreffende straat.

Of op grotere schaal: Tata Steel. De ergste vervuiling is in IJmuiden.

Zo werkt het ook met stikstofverbindingen.

Ratio uit Willemstad

 

Begrip voor de boeren, maar niet voor deze actie om de snelweg te blokkeren .

voldemort uit Surhuisterveen

 

Tja... corona kwam toch in eerste instantie ook van de nertsen... Deze moesten per direct weg onder het mom van grafiekjes en monsters.. Toen ze weg waren was er plotseling niets van waar... Maar de nertsen waren toch maar mooi weg.. En niemand meer gehoord.

Frieskk uit Drachten

Neem je 💊 nog even in.... 🤪 😷

PeterEnZout uit Drachten

 

🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🧑‍🌾🧑‍🌾🧑‍🌾🧑‍🌾🧑‍🌾🧑‍🌾🧑‍🌾🧑‍🌾🧑‍🌾🧑‍🌾🧑‍🌾🧑‍🌾🧑‍🌾🧑‍🌾🧑‍🌾🧑‍🌾🧑‍🌾🧑‍🌾🧑‍🌾🧑‍🌾🧑‍🌾🧑‍🌾🧑‍🌾🧑‍🌾🧑‍🌾🧑‍🌾🧑‍🌾🧑‍🌾🧑‍🌾🧑‍🌾🧑‍🌾🧑‍🌾🧑‍🌾👨‍🌾👨‍🌾👨‍🌾👨‍🌾👨‍🌾👨‍🌾👨‍🌾👨‍🌾👨‍🌾👨‍🌾👨‍🌾👨‍🌾👨‍🌾👨‍🌾👨‍🌾👨‍🌾🐄🐄🐄🐄🐄🐄🐄🐄🐄🐄🐄🐄🐄🐄🐄🐄🐄🐄🐄🐄🐄🐄🐄🐄🐄🐄🐄🐄🐄🐄🐄🐄🐄🐄🐄🐄🐄🐄🐄🐄🐄🐄🐄🐄🐄🐄🐴🐴🐴🐴🐴🐴🐴🐴🐴🐴🐴🐴🐴🐏🐏🐏🐏🐏🐏🐏🐏🐏🐏🐏🐏🐏🐏🥬🥬🥬🥬🥬🥬🥬🥬🥬🥬🥬🥬🥬🥬🥬🥬🥬🥬🥬🥬🥬🥬🥬🥬🥬🥬🥬🍅🍅🍅🍅🍅🍅🍅🍅👊🏻👊🏻👊🏻👊🏻👊🏻👊🏻👊🏻👊🏻👊🏻👊🏻👊🏻👊🏻👊🏻👊🏻👊🏻👊🏻👊🏻👊🏻👊🏻👊🏻👊🏻👊🏻👊🏻👊🏻👊🏻👊🏻👊🏻👊🏻👊🏻👊🏻👊🏻👊🏻👊🏻👊🏻👊🏻👊🏻👊🏻👊🏻👊🏻👊🏻👊🏻👊🏻👊🏻

slingeraar uit De Westereen

😂

Janvangent uit Brantgum

 

Vanmoarn oars niks dan georganiseerde chaos s joen.
Juster had smallingerlan tadtemming joen en luts ut fanmoarn wer irn,en ja dan bin se ol underweis.
Hoop dat it goed ofrint sûnder ongelokken.

skelemerrie uit Nij Beets

 

Morgen blokkeren milieu organisaties de wegen. Vrijdag de corona wappies en zaterdag aowers met rollators zondag vrachtwagen chauffeurs. Maandag mensen tegen Europa en let op,

Dinsdag blokkeren alle mensen de wegen die het niet met elkaar eens zijn en op alles tegen zijn. De tegenpartij daar horen wij bij.

onafhankelijkdenker uit Hallum

Je vergeet de blokkeer friezen nog😉

Janvangent uit Brantgum

 

Het is voor mij onbegrijpelijk dat mensen moeite hebben met 1 of 2, misschien meer vertraging. Zonder protest lieten de meesten zich opsluiten de laatste jaren, deden ze braaf hun masker op, mochten ze geen afscheid nemen van hun dierbaren enz... Voor mij was dat vele malen erger.

Kriegel uit Marrum

 

Wij kunnen beter een voorbeeld nemen aan de boeren, zij demonstreren omdat ze niet kunnen staken! Wij moeten de boel ook vaker plat gooien om onze mening eens kracht bij te zetten. Nee die grote vakbond-stakingen van vroeger zijn er helaas niet meer!

caspar uit Kootstertille

Zo is dat caspar.
Amen 👍

Janvangent uit Brantgum

Casper, in 2002 was er een staking in de zuivel. Toen hebben 250 boeren het CNV kantoor in Drachten vernielingen aangericht en vakbonds bestuurders bedreigd.

Dus het ene protest is het andere niet.

onafhankelijkdenker uit Hallum

 
 

Voor het geven van een reactie op bovenstaand nieuwsartikel dient u eerst in te loggen.

Log in

Nog geen account? Meld je gratis aan