Account
Logo
Zoeken
12.2 °C

Yella from N.W.A. ft Lil’ Eazy-E present

DRACHTEN - Join us voor een avond eredivisie westcoasthiphop met N.W.A.-lid Yella en de zoon van Eazy muthaf****n E op zaterdag 25 maart in Iduna! Samen brengen ze de West Coast-catalogus met alle N.W.A.-klassiekers en meer. Kortom een dikke show vol oldschool hiphop.



Yella vormde eind jaren 80 N.W.A. samen met Dr. Dre, Eazy-E en Ice Cube. Zwaar beïnvloed door acts als Public Enemy creëerde de groep een scherp boos geluid. Naast Dr. Dre, MC Ren, Ice Cube en Eazy-E, pionierde Yella met een enorme reeks van de grootste hiphophits aller tijden, waaronder 'Straight Outta Compton' en 'Express Yourself. In 1996 kwam zijn soloplaat uit die in de Amerikaanse hitlijsten belande. Na de mediastorm rondom de release van het legendarische album Straight Outta Compton dreef N.W.A. begin jaren negentig langzaam uiteen. Nu tourt Yella de wereld rond om het West Coast-verhaal te doen herleven. Hij wordt vergezeld door Lil Eazy E die het feest compleet maakt met een set bestaande uit de hits van zijn overleden vader.



Support: Raymzter

Het voorprogramma wordt verzorgd door niemand minder dan Raymzter! Raymzter is al sinds 2001 actief in de Nederlandse hiphopscene en wierf bekendheid bij het grote publiek met zijn albums Rayalistisch en Rayacties. Hij scoorde hits met de nummers; ‘Kutmarokkanen??!’, ‘Down Met Jou’, ‘Soms Gaat het Mis’ en ‘Zeg Ja!!’. Raymzter zijn nummers kenmerken zich met zowel autobiografische elementen als met sociaalpolitieke observaties, niet voor niets is zijn grote inspiratiebron de hiphopgroep Public Enemy. Momenteel werkt Raymzter aan zowel een nieuwe mixtape, Hoeksteen, als een nieuw album; van Gogh. Raymzter laat naast de classics dus ook nieuw werk horen!



Muzikale omlijsting door dj-duo: KrisiZ & Jack Da Spinner

Iduna’s hiphop huis-dj KrisiZ bundelt zijn krachten met turntable-kunstenaar Jack da Spinner, voor een West Coast classics trip. Een flinke portie G-Funk vanuit Compton tot Long Beach, van Cypress Avenue tot South Central LA en meer.

Waar:Poppodium Iduna
Plaats:Drachten
Datum:25-03-2023
Aanvang:20.00 uur