16 °C
Anticlimax bij BCV-The Knickerbockers
© WâldNet

za 9 april 2005, 19.17 sportnieuws

BURGUM - De dubbele beenbreuk van Pim Hulshof van The Knickerbockers (TKB) na een onschuldige overtreding zorgde twintig minuten voor het einde voor een domper op deze wedstrijd. Een met schorsingen en blessures kampend BCV moest qua veldspel en combinaties zijn meerdere erkennen in de Groninger studenten. Maar het gaat om doeltreffendheid en daar faalde TKB volledig in.

De invallers hadden een groot aandeel in de voor BCV ruim uitvallende score. Het was A-junior Mao Sheng Xiao, die BCV met een prachtige kopbal in de 19e minuut aan de leiding bracht na een voorzet op maat van Siebe Veenstra. Halverwege de eerste helft werd Willem Durk van Vaals door Tim Verver binnen de zestien onderuit gehaald en de penalty werd door Dick Veenstra onhoudbaar voor doelman De Groot ingeknald.

In de 61e minuut werd ditzelfde kunststukje nog eens uitgehaald, alleen was nu Berry Bakker de boosdoener. Voor die tijd had invaller Rienk Boskma de stand al naar een onoverkomenlijke 3-0 getild, toen opnieuw Siebe Veenstra de precies op tijd startende Rienk bereikte, die met een fraaie lob de handen op elkaar bracht.

BCV doet goede zaken om lijfsbehoud in de eerste klasse te bewerkstelligen. Om te voorkomen, dat TKB door het trieste voorval met Pim Hulshof voor 20 minuten naar Burgum zou moeten afreizen, werd na onderling overleg besloten de wedstrijd uit te spelen. Dit bracht geen verandering meer in de stand.