Account
Logo
Zoeken
Zoeken
10.1 °C
© WâldNet

Dode en gewonden bij schietpartijen

za 02 februari 2008 09.29 uur

KOOTSTERTILLE - Vrijdagnacht is de 36-jarige Murkje de Vries doodgeschoten in haar woning aan de Seine in Kootstertille. Ze woonde in de woning met haar zoontje (8) die op het moment van de moord niet aanwezig was. Een halfuur eerder werden in een huis aan de Nijewei in Harkema een 37-jarige vrouw en een 43-jarige man neergeschoten. De politie heeft de 43-jarige verdachte uit Harkema rond 4.30 uur - net over de grens - in het Duitse plaatsje Bunde aangehouden.

De 43-jarige schutter was net na middernacht eerst naar het huis aan de Nijewei te Harkema gegaan. Hij schoot hier de 37-jarige vrouw en 43-jarige man neer. De man werd later in kritieke toestand per ambulance overgebracht naar het UMCG in Groningen. De vrouw is gewond overgebracht naar het MCL in Leeuwarden.

Na de schietpartij in Harkema ging de dader na een half uur naar de woning aan de Seine te Kootstertille. Hij schoot hier de 36-jarige bewoonster neer waarbij ze ter plaatse is overleden. De verdachte ging er met de auto vandoor. Door het snelle onderzoek van de politie wist men de verdachte net over de grens met Duitsland te traceren. In het plaatsje Bunde werd hij omstreeks 4.30 uur aangehouden.

De politie heeft direct 20 mensen op de zaak gezet. De technische recherche van de politie heeft op beide plaatsen delict sporenonderzoek gedaan. De verdachte zit voorlopig vast in Duitsland. De oorzaak van de schietpartijen ligt vermoedelijk in de relationele sfeer.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Net binnen....