Account
Logo
Zoeken
3.5 °C

Drankrit eindigde in de vangrail

vr 28 november 2008, 16.15 uur

LEEUWARDEN - Een over een afstand van 20 meter vernielde vangrail en beschadigd asfalt waren de stille getuigen van de drankrit van een 50-jarige man uit Ureterp. De reis eindigde op de Wâldwei ter hoogte van Nijega, op 1 oktober jongstleden. Waarom hij veel te diep in het glaasje had gekeken wilde de politierechter vrijdag weten.

'Ik moest plotseling iemand ophalen', zei Ureterper. Hij kon diegene niet telefonisch bereiken, dus was hij maar in de auto gesprongen. Rijdend over de Wâldwei verloor hij de macht over het stuur. Hoe dat precies kon, wist de verdachte niet meer. 'Ik zag een flits'.

Op de vraag van de rechter of de flits verband hield met de hoeveelheid drank die was genuttigd, moest de man het antwoord schuldig blijven. 'Misschien is het de klap geweest', zei hij. De wagen was via de rechterkant van de berm, 180 graden gedraaid en tegen de vangrail in de middenberm geknald. Een van de voorbanden was leeg.

Vervolgens was de Ureterper naar huis gelopen. 'Het was in principe gevaarlijk om daar te blijven staan'. Hij was naar huis gegaan 'om bij te komen'. Daar werd hij aangehouden. Hij had drie keer teveel drank op -1,55 promille. Tegen de politie had hij verteld dat hij tien halve liters bier had gedronken.

Achteraf een royale schatting, vond de verdachte zelf. Op voorstel van de officier van justitie legde de rechter een boete op van 950 euro, 750 voor het rijden met drank op en 200 euro voor het verlaten van de plaats van het ongeval, en een voorwaardelijke rijontzegging van 6 maanden. De Ureterper gaat nu op de fiets naar het werk. Zijn auto was total loss.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuwsregionaal nieuws

Bekende veerpont Grietman gaat onder de hamer

Bekende veerpont Grietman gaat onder de hamer


regionaal nieuws

33 minuten lang tanken voor €1,33 in Drachten

33 minuten lang tanken voor €1,33 in Drachten


regionaal nieuws

Auto's in botsing op de Weinterp bij Wijnjewoude

Auto's in botsing op de Weinterp bij Wijnjewoude


regionaal nieuws

Automobilist eindigt in de sloot in Appelscha

Automobilist eindigt in de sloot in Appelscha