Account
Logo
Zoeken
3.8 °C

Geen haarzakjes in zakje met haar

vr 28 november 2008, 17.19 uur

LEEUWARDEN - Een oude vete tussen twee dames uit Drachten kwam op 24 april tot een uitbarsting toen de vrouwen elkaar te lijf gingen bij een tankstation aan de Noorderdwarsvaart. Een 54-jarige Drachtster zou haar opponente letterlijk de haren uit het hoofd hebben getrokken. Het bewijs zat in het dossier dat de politierechter vrijdag voor zich had liggen: een plastic zakje met haar van het slachtoffer.

Het is niet echt gebruikelijk dat lichamelijk bewijsmateriaal 'lijfelijk' in het dossier terecht komt. Ditmaal was dat wel gebeurd. De Drachtster wist zeker dat zij niet degene was die de pluk haar had losgetrokken, zoals de andere vrouw beweerde. 'Dit zijn groffe leugens meneer de rechter. Misschien heeft ze het er zelf wel uitgetrokken'.

De verdachte vertelde dat ze het meer dan zat was dat de andere vrouw, nota bene de verkering van haar zoon, haar altijd maar onvriendelijk bejegende. Als de twee elkaar tegenkwamen schold de andere vrouw de Drachtster uit voor ' hoer'. De vrouw stak altijd de tong uit en de middelvinger op. Ze zou de verdachte al eens hebben aangevallen in een winkelcentrum.

'Ze kwam aanfietsen en sloeg in volle vaart met de vlakke hand tegen mijn slaap'. Op 24 april barstte de bom toen de Drachtster de vrouw weer tegenkwam en weer een middelvinger kreeg. Ze reed in haar auto achter de plaaggeest aan en sprak haar aan: 'Dan moet je nu ook de middelvinger opsteken'. Vervolgens had ze de ander een drukker gegeven.

Het slachtoffer had een andere lezing: de verdachte zou haar van de fiets hebben gereden, waarna ze hard aan de haren werd getrokken. De pluk haar in het plastic zakje was het bewijs. De vrouw wou een schadevergoediing van €134,95, voor een kapotte jas en een paar gouden laarzen uit Barcelona, die ook gesneuveld waren.

Ondanks de aanwezigheid van de pluk haar was de rechter er niet van overtuigd dat de Drachtster het had losgetrokken. Het leek er in elk geval niet op: 'Ik zie geen haarzakjes zitten', zei de rechter. Meer dan een forse duw kon hij er niet van maken. Daarvoor kreeg de Drachtster een voorwaardelijke boete van 150 euro. De schadeclaim werd niet toegekend.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuwsregionaal nieuws

Bekende veerpont Grietman gaat onder de hamer

Bekende veerpont Grietman gaat onder de hamer


regionaal nieuws

33 minuten lang tanken voor €1,33 in Drachten

33 minuten lang tanken voor €1,33 in Drachten


regionaal nieuws

Auto's in botsing op de Weinterp bij Wijnjewoude

Auto's in botsing op de Weinterp bij Wijnjewoude


regionaal nieuws

Automobilist eindigt in de sloot in Appelscha

Automobilist eindigt in de sloot in Appelscha