Account
Logo
Zoeken
12.2 °C

Ballonnen de lucht in voor Kenia

ma 1 december 2008, 13.20 regionaal

RYPTSJERK - Tijdens de Kerstsprokkelfair van de vertakking in Ryptsjerk heeft 'n Fryske dream ballonnen verkocht met de opdruk : 'n Fryske dream beweegt je! Deze ballonnen zijn zondag door burgemeester Polderman van Tytsjerksteradiel in één keer opgelaten. Ook kinderen van basisschool de Alpha in Ryptsjerk waren daarbij aanwezig. Zij hebben afgelopen week hun droom getekend of gekleurd op een kaartje. Deze kaarten met dromen van kinderen uit Ryptsjerk worden naar de kinderen van weeshuis Blesses Generation in Malindi in Kenia gestuurd.

'n Fryske dream gaat over dromen, met activiteiten in de Friese samenleving wil Fryske dream bijdragen aan kansen voor kinderen in Kenia om hun dromen waar te maken. Zo wordt het outreachprogramma van Blessed Generation ondersteund. (Wees)kinderen in Malindi en omgeving krijgen voeding , medicatie en scholing. Ook worden de ouders/verzorgers van de kinderen geholpen bij het vinden van een baan of het opstarten van een bedrijfje. Op deze manier kan opname in een weeshuis worden voorkomen en kunnen kinderen in hun thuissituatie opgroeien.

Ook op Wereldaidsdag maandag 1 december is Fryske dream in actie, dan vindt namelijk de kick-off plaats van activiteiten voor Kenia van leerlingen van de afdeling Uiterlijke Verzorging van de Friese Poort. Deze kick-off vindt plaats in het Herman van Veen theater van het ROC met de vertoning van de film gemaakt in Kenia door Fryske dream. Aansluitend zingt Syb van der Ploeg "Tussen Land en sterren' voor de leerlingen. 's Middags verzorgen de leerlingen beautyarrangementen voor Kenia.

FOTONIEUWS
fotonieuwsfotonieuwsfotonieuws

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




Poll: College trekt handen af van Pride boot. Wat vind jij?

S!Nloze actie  
39.9%
Politiek ges!N  
6.9%
Wie heeft hier nu S!N in?  
30.8%
Dit zaakje s!nt  
8.5%
Jammer, toch S!Nvol om te doen  
13.8%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!