Account
Logo
Zoeken
14.1 °C
© Dries Reeder |  Janke en Tsjêbbe met Witte Zwanen bij de opening. De expositie is te zien tot en met zaterdag 4 april 2009. Kijk voor de openingsuren op www.lawei.nl

De Oarsprong van Janke Klompmaker

zo 1 maart 2009, 9.10 regionaal

DRACHTEN - Expositieruimte De Galerij van De Lawei te Drachten presenteert “De Oarsprong”, een expositie met installaties van Janke Klompmaker uit Groningen. “Ik voel mij verbonden met de ruimte en de eindeloze natuur die ik als kind ervoer in Jonkersvaart waar ik opgroeide. Mij werk ontstaat daardoor uit mijn dagelijkse omgeving, uit dingen die er al zijn, zoals een tak een steen, een tafel of bed.”

Janke beplakt voorwerpen bijvoorbeeld met een aantal lagen papier. Als het papier droog is haalt ze het voorwerp er uit. Wat overblijft is een papieren omhulsel. Soms voegt ze er geluid, belichting of poëzie aan toe.

Zo klinkt in de installatie Zonsondergang de stem van de dichter Tsjêbbe Hettinga die zijn liefdesgedicht Fan oer see en fierder voordraagt. Met het uitspreken van dit gedicht opende hij de tentoonstelling, waarmee landschap en liefde zich met elkaar vermengde.

FOTONIEUWS
fotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuws

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



Poll: College trekt handen af van Pride boot. Wat vind jij?

S!Nloze actie  
40.2%
Politiek ges!N  
6.8%
Wie heeft hier nu S!N in?  
30.7%
Dit zaakje s!nt  
8.7%
Jammer, toch S!Nvol om te doen  
13.6%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!