Account
Logo
Zoeken
4.2 °C
Jacht op brommerdieven mislukt
Foto van gestolen brommer

Jacht op brommerdieven mislukt

ma 2 maart 2009, 12.55 uur

DOKKUM - Een jongen en meisje, die zondagavond een brommer bij Kota Radja stalen, zijn later die avond door het oog van de naald gereden. Rond 19.30 uur werd de blauwe Peugeot fox (DR 85 9K) ontvreemd bij de afhaaldeur van de chinees in Dokkum. Een bezorger had de brommer los laten staan op het moment dat hij snel een bestelling van binnen haalde. De brommer was weg toen hij terugkwam. Collega Martijn de Groot besloot meteen op zijn vrije avond een zoektocht te starten nadat hij het nieuws had gehoord.

Tijdens de zoektocht zag Martijn dat een jongen en meisje (+/- 15 jaar) op de brommer over de Parklaan reden naar de kinderboerderij. Het duo kreeg in de gaten dat ze gevolgd werden en in het park wisten ze te ontkomen. Rond 22.30 uur zag Martijn het duo opnieuw rijden over de parallelweg richting Holwerd. Het duo wist echter weer te verdwijnen in het donker.

"Het is zeer aannemelijk dat de daders ergens in Dokkum getankt hebben omdat de brommer om half 11 nog aan het rijden was" aldus Martijn. De daders zijn volgens hem blank en ongeveer 15 jaar oud. Beide droegen geen helm maar wel een muts. Het meisje had blond haar tot aan de schouders. De brommer is opvallend aangezien deze is bedrukt met stickers van Kota Radja.

Inmiddels is de gestolen brommer weer teruggevonden nabij een sloot tussen Ternaard en Hantum.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws
regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

regionaal nieuws

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Poll: Goede keuze of niet?

Ja  
26.4%
Nee  
55%
Maakt me niet uit  
18.6%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!