Account
Logo
Zoeken
12 °C

Jubileum muziekfed. Dongeradeel-West

di 3 maart 2009, 13.08 regionaal

EANJUM - In 2009 viert de muziekfederatie van Dongeradeel- West haar 60-jarige jubileum. In het najaar van 1949 werd de muziekfederatie opgericht en een jaar later werden het eerste solistenconcours en het eerste federatiefestival gehouden. Dit was het begin van een lange traditie. Nog steeds worden ieder jaar het solistenconcours en het federatiefestival georganiseerd.

Dit jaar is de 60e keer dat het solistenconcours en het festival worden gehouden. Dus tijd voor een klein feestje. En dat wordt gevierd op 7 maart in De Dobbe te Anjum. Om 12.00 uur staat de eerste deelnemer van het solistenconcours klaar. Jan Geert Nagel is gevraagd om de slagwerksolisten te beoordelen, Sytze van der Hoek gaat op de andere solisten letten.

Om 19:00 uur begint het federatiefestival in de Dobbe te Anjum. Alle muziekverenigingen van Dongeradeel-West zullen een optreden verzorgen. De Stedelijke Harmonie Dockum, Soli Deo Gloria uit Nes, Domuko uit Dokkum, Euphonia Ternaard en de beide verenigingen uit Holwerd: Crescendo en De Bazuin, zullen allemaal een lied uitvoeren samen met Gurbe Douwstra.

Deze Friese zanger en liedjesschrijver is uitgenodigd om deze jubileum avond een feestelijk tintje te geven. We kennen Gurbe Douwstra natuurlijk allemaal van het lied ‘Lit jim gean Friezen’. Dit lied staat op zijn eerste solo-cd ‘Dizze stoarm’, uitgebracht in 2001. In 2005 kwam de tweede cd ‘Myn eigen paad’ uit. In 2008 stond het lied ‘Cliffs of Moher’ op nummer 1 in de Fryske Top 100.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




Poll: College trekt handen af van Pride boot. Wat vind jij?

S!Nloze actie  
39.9%
Politiek ges!N  
6.9%
Wie heeft hier nu S!N in?  
30.8%
Dit zaakje s!nt  
8.5%
Jammer, toch S!Nvol om te doen  
13.8%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!