Account
Logo
Zoeken
18.3 °C

Noardburgumer met twee kwekerijen

vr 10 april 2009, 9.19 uur

NOARDBURGUM - De politie heeft woensdag en donderdag in Leeuwarden en Noardbugum twee hennepkwekerijen ontmanteld. Hierbij werd een 62-jarige inwoner van Noardburgum aangehouden. De verdachte werd voor nader onderzoek ingesloten.

Hennepkwekerij in loods
Woensdag werd in een loods aan de Aldebaranweg een hennepkwekerij ontmanteld. De agenten kwamen de kwekerij op het spoor omdat er bij de politie was geklaagd over een hennepgeur.

Eenmaal in de loods vonden de agenten op de zolder een kwekerij met 130 hennepplanten en 132 hennepstekjes. Daarnaast vonden ze nog een gestolen fiets en een boottrailer. Het vermoeden bestaat dat de boottrailer ook van diefstal afkomstig is. Alle apparatuur, de hennepplanten en stekjes, de fiets en de boottrailer werden in beslag genomen. De apparatuur en de hennep werden vernietigd.

Hennepkwekerij in woning
Na onderzoek bleek dat een 62-jarige inwoner van Noardburgum de loods aan de Aldebaranweg huurde. De politie besloot dan ook om de verdachte donderdagochtend op te zoeken. Eenmaal aangekomen bij zijn woning aan de S.K. Feitsmastraat bleek dat hij niet thuis was. Omdat er een vermoeden bestond dat ook in de woning van de man een hennepkwekerij aanwezig was, besloten de agenten om naar binnen te gaan.

Op zolder vonden ze een al ontmantelde hennepkwekerij. Een medewerker van het elektriciteitsbedrijf constateerde dat er op onverantwoorde wijze met de meterkast was geknoeid. De stroom werd illegaal afgetapt en er was tevens met de gasaansluiting geknoeid. In verband met de gevaarlijke situatie werd besloten om zowel het gas als de stroom af te sluiten.

Aanhouding verdachte
Tijdens het opruimen van de kwekerij arriveerde de 62-jarige bewoner. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hier is hij voor nader onderzoek ingesloten.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws








kwijt / misdaad in je straat

Gevonden controle-paneel elektrische fiets in Burdaard

Gevonden controle-paneel elektrische fiets in Burdaard


kwijt / misdaad in je straat

Bowie vermist in Burgum

Bowie vermist in Burgum