Account
Logo
Zoeken
15.9 °C
Foto: Geert Huisman

Onderzoek naar Twijzeler brand

ma 29 juni 2009, 15.12 regionaal

BUITENPOST - De politie is direct gestart met een onderzoek naar de toedracht van de brand die maandag ontstond bij het bedrijf Sierk Idsardi Vloeren & Wonen aan de doorgaande weg van Twijzel. De eerste brand werd rond 6.00 uur ontdekt en na het bluswerk heeft de brandweer rond 9.00 uur een inspectie gedaan waaruit bleek dat alle brandhaarden waren gedoofd. Bij deze inspectie werd gebruik gemaakt van warmtedetectie camera's. Echter, nog geen twee uur later, brak er in korte tijd weer brand uit welke ervoor zorgde dat het gehele pand tot de grond toe afbrandde.

Schoolvrij vanwege brand
De tweede brand had een grote omvang en er ontstond een grote rookontwikkeling. De nabijgelegen basisschool moest door de grote brand gesloten worden. De kinderen en leerkrachten zijn naar huis gegaan. Het bedrijfspand van Sierk Idsardi kan als verloren worden beschouwd. De naastgelegen panden liepen ook rook- en waterschade op. Burgemeester Tjeerd van der Zwan is driemaal bij de brand aanwezig geweest om zich persoonlijk van de situatie op de hoogte te stellen.

Onderzoek en hennepkwekerij ontdekt
Omdat mogelijk sprake is van brandstichting zal de politie onderzoek doen naar de oorzaak van de brand. In een schuur van een naastgelegen pand werd tijdens de bluswerkzaamheden bij toeval een kleine hennepplantage ontdekt. In totaal waren 30 brandweerlieden betrokken bij de bluswerkzaamheden. De doorgaande provinciale weg door Twijzel moest worden afgezet en het verkeer werd omgeleid.

FOTONIEUWS
fotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuws

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws