Account
Logo
Zoeken
16.2 °C

Celstraffen voor drugs in NO-Friesland

ma 29 juni 2009, 16.47 regionaal

LEEUWARDEN - Vijf verdachten die in meer of mindere mate betrokken zijn geweest bij de handel in drugs in Noordoost Friesland zijn dinsdag door de rechtbank veroordeeld tot onvoorwaardelijke celstraffen. Een 20-jarige Kollumerzwaagster kreeg vijf maanden cel, plus drie maanden voorwaardelijk. Zijn oom, een 46-jarige Kollumerzwaagster, werd veroordeeld tot 15 maanden cel, waarvan vijf voorwaardelijk.

De man moet het geld dat hij verdiende met de verkoop van speed, 875 euro, terugbetalen aan de Staat. Bovendien krijgt hij de € 1300 die hij bij zich had toen hij werd opgepakt, niet terug. De Noardburgumer (43) die in Leeuwarden speed voor hem haalde kreeg vijf maanden cel, plus vijf voorwaardelijk. Een 40-jarige Kollumerzwaagster, die volgens getuigen ook behoorlijk gedeald heeft, kreeg acht maanden cel en zes voorwaardelijk.

Deze verdachte kreeg ook een contactverbod opgelegd. Behalve voor drugshandel stond hij twee weken geleden terecht omdat hij zijn ex-partner heeft gestalkt. De komende twee jaar mag hij op geen enkele wijze contact zoeken met zijn ex. De hoogste straf, 18 maanden cel waarvan zes voorwaardelijk, was voor een 52-jarige Kollumerzwaagster. In zijn woning kwam de jeugd elk weekend bijeen om drugs te gebruiken. Morgen doet de rechtbank uitspraak in nog eens vijf zaken.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws