Account
Logo
Zoeken

Pittige prijs voor goedkope printer

ma 24 augustus 2009, 20.48 regionaal

LEEUWARDEN - Als je voor 10 euro een printer koopt die 100 euro waard is, dan moet je je toch wel even achter de oren krabben en afvragen of het wel zuivere koffie is. Zeker als de verkoper iemand is die een strafblad heeft -een vriend van je oomzegger, die trouwens ook bekend is bij politie en justitie – en verschillende malen is veroordeeld voor het plegen van inbraken.

De politierechter vond maandag dat een 45-jarige Dokkumer beter had moeten nadenken. Dat had de man niet gedaan. Hij had zich ook niet achter de oren gekrabd, toen hij begin augustus vorig jaar een zilverkleurige printer van het merk Lexmark kocht van het vriendje van zijn neef. De printer was gestolen uit een woning, samen met nog heel veel andere spullen. Volgens de verdachte was de printer ook niet meer waard dan wat hij ervoor betaald had.

Hij kon het weten, want hij handelt wel vaker in tv's en andere spulletjes. Hij was van plan om de printer door te verkopen. Zover kwam het niet, de man werd aangehouden. Hij kreeg een transactie van 300 euro aangeboden. De Dokkumer had de schikking niet betaald omdat hij vond dat hij onschuldig was. Daar was de rechter het niet mee eens. Die oordeelde dat juist omdat de verdachte in de handel zat, hij beter had moeten weten. De verdachte kreeg alsnog een boete van € 300 wegens heling.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



Poll: Welke plek is het beste voor woningen voor de jeugd?

Industriegebied Burgum Zuid  
8.9%
Wonen in het park  
10.9%
Flexwoningen op Quatrebras  
34.7%
Woonunits in leegstaande gebouwen  
39.3%
Delen van huurhuizen  
6.3%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!