Account
Logo
Zoeken
Wâldsjonger slaapt in bedstee
Foto's: Jaap Jongejan

Wâldsjonger slaapt in bedstee

vr 28 augustus 2009, 23.50 regionaal

HARKEMA - Sytse van der Werf, de ‘wâldsjonger’ van Achtkarspelen, bracht vrijdagnacht de nacht door in de Spitkeet in Harkema. Hij zocht inspiratie voor zijn optreden op het evenement ‘Volksverhalen en Folksongs’, dat op 12 september plaatsvindt in het themapark De Spitkeet. Hij zal daar optreden als zanger, samen met Folkkoor De Wâldsilers en de groep Hawar.

Sytse van der Werf is bekend als Friese troubadour, die met zijn lied ‘Wolmoed fan Bomkleaster’ uitverkozen werd om de gemeente Achtkarspelen als cultureel ambassadeur te vertegenwoordigen. “t Like mij moai om de sfear van eartiids te priuwen”, aldus Van der Werf, “yn sa’n soart hûske hat myn pake ek wenne”.

Op het cultureel evenement van Folkkoor De Wâldsilers wordt teruggegrepen op de oude gewoonte om ware en onware verhalen te vertellen. Sterke stukken, zoals die van Jan Hepkes Wouda, de ‘liger fan Surhústerfean, die vissen als kalveren ving in de Feanster feart. Douwe Kootstra en Hillie Harms, bekend van ‘Baas boppe baas’, vertellen de verhalen zoals ze vroeger in deze omgeving de ronde deden.

Ook burgemeester Tjeerd van der Zwan, die het evenement opent, zal in een van de wâldhûskes verhalen vertellen. Ondertussen zal het muzikale deel van het programma verzorgd worden door de Wâldsilers, de groep Hawar en Sytse van der Werf. ’s Middags wordt een twee uur durend optreden verzorgd door Gurbe Douwstra en Gerbrich van Dekken.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



Poll: Welk scenario is het beste in Dantumadiel?

Scenario 1  
4.3%
AZC voor maximaal 150 vluchtelingen  
15.3%
Kleinere opvang (100 of 2x48 of 3x32)  
5%
Per dorp 10 vluchtelingen opvangen  
12.1%
Niets doen  
63.3%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!

Poll: Wat zou de prioriteit moeten zijn in Noardeast-Fryslân?

Het openen van een AZC om vluchtelingen op te vangen  
15.3%
Het zoeken naar huisvesting voor statushouders  
5.8%
Geen extra opvang of huisvesting voor vluchtelingen en statushouders  
78.8%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!