Account
Logo
Zoeken

Geen redding voor paard in sloot

vr 4 september 2009, 17.50 regionaal

WAAXENS (NOARDEAST-FRYSLAN) - Voor een paard, dat vrijdagochtend vroeg in de sloot bij Waaxens terecht kwam, is de redding te laat gekomen. Het paard van de familie Zuidema uit Holwerd zat vast in de sloot en na de ontdekking rond 7.00 uur heeft ze eerst geprobeerd om met andere mensen het dier eruit te halen. Dat wilde niet lukken. De brandweer werd daarop gebeld maar deze wilde niet komen. Na drie uur was het eigen handig alsnog gelukt om het paard uit de sloot te krijgen maar ze had er te lang ingelegen. Het paard is na de redding uit de sloot door een veearts afgespoten.

Navraag bij de brandweer leert dat de melding via de meldkamer kennelijk niet goed is doorgekomen. "Het redden van mens en dier is juist één van onze kerntaken, waarvoor we altijd beschikbaar zijn" aldus brandweercommandant Henk van der Veen. Van der Veen is vrijdag niet op de hoogte gebracht van de melding en Van der Veen vermoedt dat de melding niet doorgekomen is via de meldkamer. Waar dat precies aan gelegen heeft, blijft vooralsnog onduidelijk.

De familie Zuidema is nog altijd erg ontsteld over de gebeurtenis. "De kans is heel erg groot dat het paard het heeft opgegeven omdat ze veel te koud was omdat ze niet kon staan en zo op temperatuur komen."

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws