Account
Logo
Zoeken
Jeugd Caravan It Einde wil blijven
Foto: Willem de Graaf

Jeugd Caravan It Einde wil blijven

wo 9 september 2009, 1.20 regionaal

DAMWALD - Tientallen jongeren van de Damwâldster caravan It Einde gingen dinsdagavond in gesprek met burgemeester Aalberts en raadsleden. Ze strijden voor het bestaan van hun caravan. De caravan aan de Achterweg in Damwâld wordt bedreigd in zijn huidige bestaan omdat het college van B&W alle jeugdketen wil gaan verbieden per 1 januari 2010. De jongeren willen hiervoor een stokje steken.

Dinsdagavond werd het gesprek aangegaan. Tijdens de avond werd er door de gemeente aangegeven dat de keten mogen blijven staan als ze aan een aantal eisen en regels voldoen. Deze staan echter nog niet op papier. De jongeren van de caravan hebben nu de gemeente gevraagd om een checklijst aan te bieden met de eisen van de gemeente. Op deze wijze kunnen de jongeren eraan werken om de caravan helemaal te legaliseren.

Ter inspiratie kreeg burgemeester Aalberts een dartbord met 20 stellingen. Het dartbord kan gebruikt worden in de pauzes om een pijltje te gooien waarna ze op het gemeentehuis kunnen nadenken over de stelling.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws