Account
Logo
Zoeken
Foto: Geert Huisman |  Burgemeester Tjeerd van der Zwan van Achtkarspelen

Politietoezicht bij voetbal in Harkema

di 15 september 2009, 22.41 regionaal

HARKEMA - Met alles wordt volgende week donderdag rekening gehouden tijdens de bekerwedstrijd tussen Harkemase Boys en Feyenoord. Hoe groot de politieinzet zal worden, is niet bekend maar de politie zal zeker aanwezig zijn tijdens de wedstrijd. Dit werd dinsdag bekend tijdens een persconferentie in Harkema.

Voorzitter Pieter Spinder van Harkemase Boys, burgemeester Van der Zwan en teamschef Ron Gerrits van de politie lieten in eerste instantie weten waarom het duel een dag verplaatst werd. Dit kwam omdat op deze dag ook het bekerduel tussen SC Joure en FC Twente wordt gehouden. Volgens de politie zou het onverstandig zijn om beide duels tegelijkertijd te laten plaatsvinden. "We hebben vernomen dat supporters van Feyenoord en FC Twente elkaar zouden willen treffen en dat willen we voorkomen" aldus Ron Gerrits.

"Uitwijken naar de Kuip was voor ons geen optie. Dit is 'once in a livetime' en de kans Feyenoord hier op De Bosk te treffen wilden we niet laten gaan. Daarom hebben wij ingestemd met de nieuwe datum van 24 september en het verzoek van ons aan de KNVB is vervolgens gehonoreerd" aldus Spinder. Natuurlijk kleven er nadelen aan, want de organisatie voor 23 september stond als een huis. Dat werd onderstreept door de burgemeester. "Ik ben vol lof over de organisatie die Harkemase Boys op touw heeft gezet rond deze wedstrijd, die is geweldig". Nu blijkt die organisatie flexibel te zijn, want ook donderdag 24 september zal Harkemase Boys zo goed als mogelijk voor de dag komen.

Alle betrokken partijen zullen hun best doen om donderdagavond het bekerduel in Harkema ordelijk te laten verlopen. Er zullen extra maatregelen genomen worden. Met cameratoezicht zal alles door de politie goed in de gaten worden gehouden. Naast cameratoezicht, wordt er ook gefouilleerd en mag er geen alcohol voor, tijdens en na de wedstrijd worden geschonken. Over hoeveel 'mankracht' wordt ingezet wilde Gerrits niets kwijt. "We houden rekening met alle mogelijke scenario's."

FOTONIEUWS
fotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuws

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws

Poll: Treft de gemeente enige blaam?

Ja  
76.6%
Misschien  
13.6%
Nee  
9.8%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!