Account
Logo
Zoeken

Officier: ghb is 'levensgevaarlijk'

vr 25 september 2009, 7.10 regionaal

LEEUWARDEN - 'Levensgevaarlijk' noemde de officier van justitie de 'hobby' van een Drachtster (29) die donderdag terechtstond bij de Leeuwarder rechtbank. Omdat hij het te duur vond om het goedje kant en klaar aan te schaffen, was de Drachtster er maar toe overgegaan om zelf ghb te vervaardigen. De officier doelde op de ingrediënten - een belangrijk bestanddeel van ghb is gootsteenontstopper - en de gevolgen die de drug soms heeft op de meestal jeugdige gebruikers.

Er zijn talloze gevallen bekend van jongeren die na het innemen van ghb onwel zijn geworden. Mogelijk zijn er zelfs mensen overleden na het gebruik van de partydrug. De verdachte zei dat hij in maart van dit jaar is begonnen met maken van ghb. Op 11 juni werd hij opgepakt, nadat een 21-jarige Drachtster een dag eerder onwel was geworden en op de Stationsweg buiten westen was geraakt. De Drachtster zei dat hij ghb had geslikt, hij had het spul bij de verdachte gekocht.

Bij een huiszoeking vond de politie 500 milliliter ghb en 72 gram speed in de woning van de verdachte. De man zei dat hij de speed uit Leeuwarden had gehaald, hij 'bewaarde' het voor kennissen. Hij was zelf begonnen met het maken van ghb omdat hij eraan verslaafd was. Hij bestreed dat hij ghb had gedeald, zoals verschillende getuigen hadden verklaard. Een getuige had gezegd dat de Drachtster al jaren in drugs handelt. Hij heeft een verleden op dit gebied.

In januari kreeg hij van de politierechter drie maanden cel omdat hij speed had gedeald. Die straf zit hij momenteel uit. De officier van justitie vond dat de Drachtster nog maar wat langer achter de tralies moet blijven. De officier ging ervan uit dat de verdachte zowel speed als ghb heeft gedeald. Dat hij de speed voor een paar vrienden had bewaard, noemde de officier 'ongeloofwaardig'. Er zijn spullen in de woning gevonden die erop zouden duiden dat de Drachtster drugs verhandelde. De officier eiste 15 maanden cel. Uitspraak over twee weken.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws