Account
Logo
Zoeken

Een vechtpartij met grote gevolgen

vr 25 september 2009, 16.54 regionaal

LEEUWARDEN - In de berichtgeving werd gesproken van 'een opstootje' en een paar lichtgewonden; de gevolgen van een vechtpartij tijdens een piratenfeest in een café in De Westereen, op 18 december vorig jaar. De nasleep van het voorval is tot op de dag van vandaag merkbaar en voelbaar voor een van de mannen die ongewild betrokken raakte bij de vechtpartij. De man kreeg klappen van een 31-jarige Noardburgumer, hij wordt nog dagelijks geconfronteerd met de fysieke en psychische gevolgen van de mishandeling.

De Noardburgumer moest zich vrijdag bij de rechter verantwoorden. Hij was niet op komen dagen. De vrouw van het slachtoffer was er wel, haar echtgenoot kon het niet opbrengen om naar de rechtbank te komen. De man liep door de klappen een gescheurde lip, twee blauwe ogen, een lichte hersenschudding en een bloedneus op. Ook kreeg hij last van een irritante pieptoon in zijn linkeroor. De man is fysiek en psychisch dusdanig aangeslagen, dat hij nog steeds niet aan het werk kan. De pieptoon in zijn oor is de hele dag prominent en overheersend aanwezig.

De Noardburgumer heeft in eerste instantie een schadevergoeding -ruim 2200 euro- betaald. Twee dagen na het voorval heeft hij contact gezocht met het slachtoffer, hij wilde de zaak in der minne schikken. Daar ging het slachtoffer niet mee akkoord. De man was op 18 december van plan om de verhitte gemoederen op het Piratenfeest wat tot bedaren te brengen. Zijn vrouw had al iemand van de organisatie gezocht omdat de sfeer zienderogen verslechterde. Het slachtoffer sprak iemand die vervelend deed aan op zijn gedrag. Voor hij goed en wel in de gaten had wat hem overkwam, kreeg de man een paar harde vuistslagen in het gezicht.

De Noardburgumer had een hand of een arm in zijn nek gevoeld, hij reageerde meteen. De man stond zelf ook verbaasd van zijn reactie. Hij had weliswaar tien pilsjes op, maar hij staat niet bekend als een agressief persoon. Zijn intenties om het weer goed te maken, waren volgens de officier van justitie zeer waarschijnlijk oprecht. 'Maar het is wel gebeurd', aldus de officier. De rechter vroeg zich af of er misschien wat met de man aan de hand was, hij heeft een blanco strafblad. Hij veroordeelde de Noardburgumer tot een werkstraf van 120 uur en twee weken voorwaardelijke celstraf.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws